بررسی ژئو مکانیکی در طرح مطالعاتی احداث سد شیخ بشارت درشهرستان بیجار با روش های گاما به گاما

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کیخواه

دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر،مدرس دانشگاه فنی شهید چمران اهواز

محمد قبیطی نژاد

دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر ، کارشناس دفتر فنی شرکت عمران همیار آریا

چکیده

بی گمان مطالعات اولیه زمین شناختی از مهمترین و بنیادی ترین اصول طراحی و احداث سازه های بزرگ نظیر سدها در مناطق مختلف بحساب آمده است. مطالعات ژئو مکانیکی مرتبط با مطالعات زمین شناختی توانسته به عنوان یکالگوی جامع اطلاعات ذی قیمتی در رابطه با خصوصیات و ویژگی های سطحی خاک از جمله بافت و ساختمان، نفوذ پذیری را ارائه دهد. روش های متعددی در برآورد مطالعات ژئو مکانیکی بکار گرفته شده که از جدید ترین آنها می توانبه روش گاما به گاما اشاره داشت. این پژوهش به روش کاربردی به بررسی ژئو مکانیکی در طرح مطالعاتی احداث سدشیخ بشارت در شهرستان بیجار با روش های گاما به گاما پرداخته است.نتایج پژوهش نشان داده است که نشان داده شده است که در دو آزمون و مجموع 12 آزمایش و در اعماق خاک متغیر از 0/075 تا 35 متر صورت گرفته است نشان داده شده است که به جز آزمایش 9 در آزمون 1 و آزمون 2 در آزمایش 2 که سطح تخلخل بیش از سایز آزمون ها بوده است سطح تخلخل در سایر آزمون ها و مناطق بررسی شده در سطح نزدیک به هم بوده است.سطح دانسیته هر یک از آزمون ها که در 12 نقطه از زمین های محل احداث سد بدست آمده نشان داده است که این میزان برای 12 مورد آزمون برگزار شده تاحدود زیادی مشابه و نزدی کبه شرایط نرمال بوده است. در بررسی مدل یانگ که بر مبنای روش های گاما به گاما و داده های حاصل از آن صورت گرفته است نشان دادیمکه میزان انعکاس خصوصیات ژئو مکانیکی با توجه به سطح شفافیت بدست آمده بین 550 تا 1000 مناسب تشخیص داده شده است

کلیدواژه ها

سد، روش گاما به گاما، دانسیته، خصوصیات ژئو مکانیکی، سطح تخلخل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.