بررسی روش های مدل سازی عددی روانگرایی ناشی از انفجار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش شیرمحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یزد

کاظم برخورداری

استادیار گروه مهندسی عمران-مکانیک خاک و پی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یزد

فریبا آسوار

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یزد

چکیده

انفجار مواد منفجره در خاک ماسه ای اشباع تولید موج فشاری با شدت بالا می کند که بصورت شعاعی به سمت خارج ازمحل انفجار منتشر می شود. این امواج فشاری باعث افزایش قابل توجه فشار آب منفذی و کاهش تنش موثر می شود کهممکن است باعث روانگرایی خاک شود. به همین دلیل درک مکانیسم گسترش روانگرایی ناشی از انفجار وچگونگی کاهش خسارات ناشی از آن برای مهندسین ژئوتکنیک و پدافند غیر عامل و ... از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.مدلسازی عددی روانگرایی ناشی از انفجار به دلیل ساختار پیچیده ی خاک، دامنه بالای بارگذاری و مدت زمان کم انفجار، کرنش بالا، فشار آب منفذی، اندرکنش خاک- سازه- مواد منفجره- انفجار و ... دارای پیچیدگی بسیاری می باشد.همچنین مدلسازی این پدیده بر اساس فرمول های تجربی بدست آمده از آزمایش های صحرایی به دلیل وابستگی نتایجبه سایت و روش آزمایش دارای خطای زیادی می باشد. لذا استفاده از روش های تحلیل و مدل هایی که توانایی تحلیل مکانیسم پیچیده روانگرایی ناشی از انفجار را داشته باشد، بسیار مهم می باشد. در این مقاله به بررسی و توصیف روشهای تحلیل ومدل های ارائه شده در این زمینه پرداخته می شود. در حال حاضر، با توجه سطح تکنولوژی موجود روش اویلری لاگرانژی اختیاریALE وروش کوپل SPH–FEMبعنوان مناسب ترین روش تحلیل و مدل سه فازی خاک- آب-هوا و مدلFHWA LSDYNA-149بعنوان مناسب ترین گزینه برای شبیه سازی رفتار خاک توصیه می شود.

کلیدواژه ها

انفجار زیر سطحی، روانگرایی خاک، مدل خاک، روش تحلیل، مدلسازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.