مقاومسازی برش پانچ اتصالات دال- ستون با استفاده از پلیمرهای مسلح به الیاف (FRP)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1072
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه،دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشیار، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
سیستم دال تخت، یکی از آسیبپذیرترین سیستمهای سازهای میباشد که به جز در مواردی که به طور مناسب طراحی و اجرا شده باشد، مستعد خرابی و فرو ریزش افزاینده است. بزرگ ترین عیب این سیستم، خطر گسیختگی ترد برش پانچدر اتصالات دال – ستون ناشی از انتقال برش و لنگر نامتعادل است. طبیعت ترد و ناگهانی این پدیده باعث فرو ریختن فزاینده تعدادی از ساختمان ها شده است. ارزیابی و مقاوم سازی اتصالات دال – ستون در برابر برش پانچ در سیستمهای سازه ای دال تخت موجود تاکنون به صورت گسترده ای مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین نیاز به ایجاد یک روش موثر، قابل اطمینان و اقتصادی برای بهبود و مقاومسازی آنها احساس میشود. در این میان، مقاومسازی با استفاده از الیافFRP به دلیل مشخصات منحصر به فرد خود، روز به روز در حال افزایش است. در مقاومسازی دالها، استفاده ازالیافFRPبیشتر به منظور تقویت خمشی صورت می گیرد، لیکن استفاده از الیافFRPدر تقویت برشی دالها کمترمورد توجه قرار گرفته و به تحقیقات محدودی منحصر شده است. در این مقاله مقاومسازی برشی اتصالات دال– ستون با استفاده از پلیمر مسلح به الیاف به کمک نرمافزار تحلیل المان محدودABAQUSمورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا جهت اطمینان از صحت نتایج حل عددی، یک نمونه آزمایشگاهی در برنامه مدلسازی شد و مدل تحلیلی حاصل بهکمک نتایج آزمایشگاهی کالیبره گردید. این نمونهها در نرمافزار اجزاء محدود ABAQUS به صورت یک چهارم مدل وسه بعدی مدلسازی شده اند. بعد از اطمینان از صحت روند مدلسازی،حالتهای مختلف قرارگیری صفحاتFRPمدلسازی گردیده و حالت بهینه آن بدست آمده است.کلیدواژه ها
دال تخت بتن مسلح، برش پانچ، مقاومسازی، المان محدود/FRPمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.