تفکر استراتژیک و برنامه ریزی استراتژیک آینده پژوهی برای برنامه زندگی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آینده پژوهی، مدیریت و توسعه
  • کد COI اختصاصی: FIMD01_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 953
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم شجاعی

کارشناس ارشد حسابداری و کارشناس مالیاتی اداره امور مالیاتی استان گلستان

وحید اسکو

عضو هیات علمی دانشگاه گنبد کاووس، استان گلستان

علی اصغر ملکی دلارستاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی سمنگان آمل

میلاد قلی نژاد لاجیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی سمنگان آمل

چکیده

در مقابل تنگناهای برنامه ریزی استراتژیک، برای محیط کسب و کار امروزتفکر استراتژیک پیشنهاد شده است. تفکر استراتژیک رویکردی است که مبتنی بر اصول استراتژی، تفکر واگرا و خلاقانه را برای خلق یک استراتژی ارزش آفرین توصیه می کند. تفکر استراتژیک بیش از جنبههای فرایندی و متدولوژیک به استراتژی به عنوان یک هنر نگاه می کند. آینده پژوهی مشتمل بر مجموعه تلاش هایی است که بااستفاده از تجزیه و تحلیل منابع، الگوها و عوامل تغییر و یا ثبات، به تجسم اینده های بالقوه و برنامه ریزی برای آنها می پردازد. آینده پژوهی منعکس می کند که چگونه از دل تغییرات (یا تغییر نکردن) امروز واقعیت فردا تولد می یابد. در اینمقاله بر اساس روش تحقیق تحلیلی توصیفی ابتدا به توصیف و تحلیل استراتژی و تفکر استراتژیک پرداخته می شود و سپس آینده پژوهی مورد بحث قرار می گیرد. هدف این مقاله این است که اعلام کند می توان بوسیله تفکر استزاتژیک دارای برنامه ریزی استراتژیک گردید و با برنامه ریزی استراتژیک آینده پژوهی کرده و برنامه ریزی زندگی خود را برای آینده به نحو مطلوب تنظیم کنیم. که در آینده به سمتی برویم که خود خواهان آن هستیم و برای آن برنامه ریزی کرده ایم.

کلیدواژه ها

استراتژی، تفکر استراتژیک، برنامه ریزی استراتژیک، آینده پژوهی، برنامه زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.