آشتی میان اهداف و معیارهای متضاد پروژه های بزرگ بوسیله ى مهندسی ارزش

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی ارزش
  • کد COI اختصاصی: NVEC02_03
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داودرضا عرب

کامران امامی

مصطفی بروجردی

محمدرضا محمودی مقدم

شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی و اردبیل

چکیده

در تمامی پروژه ها و به خصوص پروژه های بزرگ تضاد میان بسیاری از اهداف پروژه و معیارهای طراحی مانع از بهبود ارزش پروژه می شوند. مهندسی ارزش با تکیه بر برخورد نظام مند و تیم چندرشتها ی می کوشد با ارائه و توسعه ى ایده های خلاقانه این تضادها را کاهش داده و در نهایت موجب افزایش ارزش پروژه گردد. مطالعات مهندسی ارزش سرریز سد ونیار که در 5 کیلومتری تبریز در حال احداث است با هدف افزایش ایمنی سد و پایین دست آن، کاهش هزینه های طول عمر و کاهش خسارات مخزن در دی ماه 1382 آغاز گردید. باوجود تضاد آشکار میان اهداف مختلف مطالعه ى ارزش، تیم توانست با توجه به شرایط ویژه پروژه راه حل خاص را بهن حوی ابداع کند که تضادها بهن حو چشم گیری کاهش یابد. ایده ها و سناریوهای مطرح شده در نهایت به گزینه هایی تبدیل شدند که در نتیجه به طور هم زمان ایمنی سد و پایین دست بهن حو چشم گیری بهبود یافت، هزینه ها و دوره ى احداث بهن حو قابل ملاحظه کاهش یافت، مشکلات ژئوتکنیک سرریز حذف گردید و ابعاد خسارات مخزن نیز بسیار کمتر شد. تمامی این منافع براساس روش های غیرسازها ی کم هزینه(شامل ارتقاى مدیریت مخزن، مدیریت شرایط اضطراری و...) حاصل گردید. در نهایت لایه های ایمنی پیشنهادشده توسط تیم، ایمنی سد را در بهترین سناریوها تضمین خواهد کرد. از منافع جانبی گزینه ى یپیشنهادی بهبود کیفیت آب مخزن خواهد بود که در این پروژه از اهمیت خاصی برخوردار است.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش- سرریز- ایمنی هیدرولوژیکی- رفع تضاد- روش های غیرسازه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.