بررسی زیست تخریب پذیری نونیل فنول اتوکسیلات به روش تصفیه با لجن فعال

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی بازیافت آب؛ راهبردی اصولی برای مدیریت بحران آب
  • کد COI اختصاصی: NCWR01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی داودی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تهران، تهران

علیرضا صالح پور

مرکز آنالیز دانشکده مهندسی شیمی , دانشگاه تهران

کیمیا آقاصادقی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

یکی از مهم ترین آلاینده های موجود در پساب های صنعتی و شهری، مواد فعال سطحیsurfactantها از جمله نونیل فنول اتوکسیلات هاNPEs هستند که در صنایع مختلف از جمله صنعت مواد شوینده کاربرد فراوان دارند.خطرات زیست محیطی ناشی از ورود این مواد به منابع آبی و خاک از طریق پساب ها، تصفیه ی پساب ها قبل از ورود آن ها به محیط زیست را واجب داشته است.یکی از بهترین روش های تصفیه ی پساب استفاده از سیستمبیولوژیکی لجن فعال است.در این روش تصفیه بیولوژیکی، با افزودن لجن فعال به پساب، سرعت تجزیه مواد آلاینده افزایش می یابد و از بین بردن مواد مضر با استفاده از مواد حاضر در محیط زیست انجام می پذیرد.در این تحقیق زیست تخریب پذیری نونیل فنول اتوکسیلات هاNPEs پس از افزودن مقادیر مناسب از لجن فعال، برای غلظت های مختلف این ماده در طی 28 روز، برطبق دستورالعمل 301OECDبررسی شده است.

کلیدواژه ها

زیست تخریب پذیری؛ نونیل فنول اتوکسیلات ؛ مواد فعال سطحی ؛ پساب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.