مقایسه عملکرد مهاربندهای برون مرکز و مهاربندهای ضربدری در ساختمانهای تحت زلزله

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: 265_1261128434
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف

همایون استکانچی

استاد یار دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

یکی از سیستمهای مهاربندی که دارای سختی متغیر می باشد ، سیستم مهاربندی برون مرکز می باشد. در این سیستم از یک نوع بادبند با شکل هندسی خاص با خواص غیر خطی هندسی استفاده می شود. در این سیستم مهاربندی قطری، مستقیم نیست. یک برون مرکزی نسبت به قطر در این سیستم، سبب رفتار غیر خطی هندسی می شود. نتایج نشان می دهد که رفتار بار – جابجایی این سیستم دارای یک الگوی سخت شونده با دو نقطه تسلیم است، که به تسلیم کششی مهاربند های مختلف بر می گردد. مطالعات اولیه خواص غیر خطی جالب توجه و موثر بودن این سیستم را در بارگذاری لرزه ای روشن نموده است. در این مقاله ضمن بررسی رفتار دینامیکی و استاتیکی غیر خطی چند مدل ساختمانی، با مقایسه رفتار دو سیستم مهاربندی برون مرکز و مهاربندی ضربدری، سعی بر آن است علاوه بر شناخت مزایا و معایب سیستم مهاربندی برون مرکز،نکات قابل توجه در طراحی عملی این نوع سیستم ها توضیح داده شود.

کلیدواژه ها

مهاربندهای برون مرکز؛ تحلیل غیر خطی لرزه ای؛ قابهای فولادی مهاربندی شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.