خردزمین لرزه های ثبت شده در ناحیه رودبار

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی
  • کد COI اختصاصی: GEODM02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا فرخ سیر

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

محمدرضا قیطانچی

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

چکیده

زمین لرزه 31 خردادماه 1369 روبار با بزرگی Ms=7/4 بعد از زمینلرزه 1978 طبس، بزرگ ترین زمین لرزه ثبت شده در قرن جاری در ایران میباشد. ساز و کار بدست آمده از نوع امتداد لغز بوده و بامشخصات گسل های منطقه همخوانی دارد. مدلسازی امواج ثبت شده نشان میدهد که چشمه مسبب این زمینلرزه شامل حداقل چهار حادثه مهم میباشد. شکستگی در کانون شروع و در راستای جنوب شرق وبطور عمدتا یک طرفه گسترش پیدا نموده است. ممان زمین لرزه 9/8 * 10 به توان 19 نیوتن متر تعیین گردیده است. پس لرزه های زیادی توسط ایستگاه های لرزه نگاری محلی ثبت و تعیین محل شده اند. فعالیت پسلرزه ها امتداد شمال غرب – جنوب شرق برای گسل اصلی را تایید می نماید. با توجه به توزیع کانونی پسلرزه ها، طول گسلش حدود 90 الی 110 کیلومتر تخمین زده میشود. مدلسازی امواج حجمی نیز این نتیجه را تایید می نماید. زمین لرزه خردادماه رودبار یکی از نادرترین زمینلرزه ها با بزرگی بالای 7 درجه ریشتر در استان گیلان می باشد. با توجه به نزدیکی کانون این زلز له به شهرهای پر جمعیت، مطالعات تکمیلی و شناسایی مکانهای مستعد برای شکست های احتمالی بعدی حائز اهمیت می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.