اثر تاریخ کاشت روی واحدهای دمایی مورد نیاز مراحل فنولوژیک گروههای رسیدگی هیبریدهای ذرت دانه ای در جیرفت
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_1500
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 865
نویسندگان
مربی ، عضو هیئت علمی ، گروه مهندسی کشاورزی ، دانشگاه پیام نور ، ایران
چکیده
بمنظور بررسی رابطه درجه روز رشد تجمعی با مراحل نمو گروههای رسیدگی ذرت ، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تاریخ کاشت 25 تیر، 9 مرداد ، 24 مرداد و 8 شهریور و چهار هیبرید G3393، KSC500 ، BC666 و BC404 از گروههای رسیدگی ذرت فائو به ترتیب به عنوان فاکتورهای اصلی و فرعی با سه تکرار در سال 1391 در دانشگاه پیام نور عنبرآباد اجرا شد. GDD تجمعی از کاشت تا مراحل ظهور گیاه چه ، گل آذین نر و ماده ، گرده افشانی و رسیدن دانه ها بین تاریخ های کاشت اختلاف معنی داری در سطح 1 درصد نشان داد. با تأخیر کاشت، GDD کاسته شد و بیشترین GDD ها در تاریخ کاشت 25 تیرماه بدست آمد. هیبرید ها ، در دریافت GDD برای رسیدن به مراحل نموی اختلاف معنی داری در سطح 1 درصد نشان دادند و هیبرید های زود رس BC404 و KSC500 با 1700 درجه روز رشد ، کمترین و هیبرید های دیررس BC666 و G3393 با 1766 و 1811 درجه روز رشد ، بیشترین میزان GDD را تا رسیدن دریافت کردند. برهمکنش هیبرید و تأخیر در کاشت تا تمام مراحل به استثنای ظهور گل آذین نر کاهش معنی داری در دریافت واحد های حرارتی داشت و بیشترین کاهش تا رسیدن دانه و برای هیبرید دیررس G3393 با 319 درجه روز رشد و کمترین آن 141 درجه روز رشد ، برای هیبرید زودرس KSC500 بود بنابراین در صورت تأخیر کاشت ، با در نظر گرفتن نیاز GDD هیبریدها ، بر خلاف انتظار می توان یکی از هیبرید های دیررس را برای کشت برگزید.کلیدواژه ها
تاریخ کاشت ، ذرت ، درجه روز رشد ، مراحل فنولوژیک ، واحد دماییمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.