تاثیر کاربرد سطوح مختلف روی و مس بر میزان این عناصر در برگ گیاه ذرت و خاک در شرایط شور
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_1499
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 473
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
چکیده
روی و مس از عناصر ضروری برای رشد و عملکرد گیاه ذرت به عنوان سومین غله مهم جهان، میباشند. روی بطور مستقیم و غیرمستقیم مورد نیاز چندین سیستم آنزیمی است. ضرورت وجود مس برای رشد طبیعی و تولید مثل در گیاهان نیز به میزان زیادی به سبب حضور مس به عنوان تشکیل دهنده چندین پروتئین و تعداد زیادی آنزیم می باشد که عملکردهای متابولیکی متفاوت اما مهم دارند. این دو عنصر دارای برهمکنش هستند. بر همکنش روی و مس در سطوح جذبی اتفاق میافتد. در شرایط شور جذب عناصر غذایی به دلیل کاهش فعالیت ریشه و خاصیت ضدیتی بین عناصر و یونهای سمی کاهش می یابد. در این پژوهش به بررسی برهمکنش سطوح مختلف شوری، روی و مس و تاثیر آن ها بر میزان این عناصر ریزمغذی در برگ گیاه ذرت و خاک پرداخته شده است. نتایج نشان داد به طور کلی تنش شوری باعث کاهش غلظت مس و روی برگ می شود. کاربرد روی در همه شرایط تاثیر مثبت و معنی داری بر غلظت روی برگ داشت. همچنین در هر دو شرایط شور و غیرشور، تیمارهای روی باعث کاهش غلظت مس گردید و در سمت مقابل، کاربرد مس نیز در شرایط شور موجب کاهش معنیدار روی گردید.کلیدواژه ها
خاک، ذرت ،روی شوری،مسمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.