اثر تاریخ کاشت بر روی عملکرد و برخی از اجزای عملکرد بذر پیاز رقم خسروخانی در منطقه بجنورد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_1495
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 729
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه یاسوج
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه یاسوج
چکیده
تولید بذر پیاز امری ریسک پذیر است و تنها با انجام امورکارشناسی مداوم در مزرعه میتوان ریسک این عمل را کاهش داد و میزان قابل توجهی بذر تولید نمود. به منظور تعیین مناسب ترین تاریخ کاشت بر روی برخی صفات مرتبط با عملکرد بذر پیاز رقم خسرو خانی، این تحقیق طی 92-1391 در مرکز تحقیقات کهنه کند بجنورد با سه تاریخ کاشت (اول آبان، اول اسفند و 15 اسفند ماه) و در چهار تکرار اجرا گردید. غدههای پیاز رقم خسروخانی با قطر یکسان 10-8 سانتیمتر را به صورت افقی برش زده و یک سوم انتهایی غده ها را حذف نمودیم و سپس غدهها در عمق 5 سانتیمتر کشت گردید. ابعاد کرت 3×2 متر مربع و فاصله بین ردیفهای کاشت 30 سانتیمتر و فاصله روی ردیف 20 سانتیمتر در نظر گرفته شد.. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تاریخ کاشت روی همه صفات به جزء وزن هزار دانه دارای اثرات معنیداری بود. با توجه به نتایج بدست آمده، تاریخ کاشت اول اسفند ماه به میزان 782/88 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد بذر داشت، و کمترین عملکرد بذر از تاریخ کاشت اول آبان ماه حدود 570/71 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. بنابراین با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه بجنورد تاریخ کاشت مذکور قابل توصیه میباشد.کلیدواژه ها
بذر، پیاز، تاریخ کاشت، کشت مستقیممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.