بررسی نانونشانگرهای فیزیکومکانیکی مقاومت به بیماری رایزومانیای چغندرقند (Beta vulgaris L.) با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1482
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش داودی

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران -کرج

عاطفه همتیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران

فرانک روزبه

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر -کرج

محمدعلی ابراهیمی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

انتخاب به کمک نشانگر، فرایندی است که بر اساس آن یک نشانگر (مورفولوژیکی، بیوشیمیایی یا مبتنی بر تنوع RNA / DNA) برای انتخاب غیر مستقیم یک عامل ژنتیکی و یا عوامل یک صفت (مثل عملکرد، مقاومت به بیماری، ...) در اصلاح نباتات استفاده می شود. در این تحقیق، امکان دستیابی به نانونشانگرهای فیزیکومکانیکی مقاومت به بیماری رایزومانیای چغندرقند با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات توپوگرافی، چسبندگی، اصطحکاک، الاستیسیته و پارامترهای زبری سطحی بافت های جنینی بذر 10 لاین حساس و مقاوم به بیماری رایزومانیای چغندرقند با مد تماسی و غیر تماسی میکروسکوپ نیروی اتمی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه های آماری، ضرایب همبستگی و تجزیه کلاستر لاین ها بر اساس صفات فیزیکومکانیکی نانوساختارهای جنینی نشان داد که گروه بندی لاین ها بر اساس دو پارامتر زبری سطح درونی تستا شامل تیزی منحنی توزیع دامنه و تراکم قله، تطابق نسبتا مناسبی با گروه بندی لاین ها بر اساس مقاومت به بیماری دارد. نتایج این تحقیق نشان داد که خصوصیات نانوساختارهای گیاهی می توانند به عنوان نانونشانگرهایی برای گزینش کاندید شوند.

کلیدواژه ها

چغندرقند، رایزومانیا، میکروسکوپ نیروی اتمی، نانونشانگر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.