اثر نظامهای مختلف خاکورزی بر روی شاخصهای رشد و عملکرد ذرت علوفه ای

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

جاوید قرخلو

اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

افشین سلطانی

اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

تولید ارقام جدید نمیتواند به تنهایی باعث افزایش محصولات کشاورزی شود بلکه در کنار پیشرفتهای اصلاحی باید روشهای زراعی مناسب جهت تولید به کار گرفته شود تا حداکثر عملکرد حاصل شود. با توجه به سطوح وسیع زیر کشت ذرت در کشور و استان گلستان، ضروری است که بهترین نوع عملیات خاکورزی برای کاهش هزینه های ناشی از شخم، کنترل علفهای هرز، افزایش عملکرد محصول در واحد سطح را مشخص کرده و بصورت عملی مورد استفاده قرار بگیرند. هدف اصلی از اجرای روشهای خاکورزی حفاظتی، نگهداری مقادیر مناسب بقایا در سطح خاک جهت کنترل فرسایش آبی و خاکی مزارع، کاهش انرژی و حفاظت از منابع آب و خاک میباشد. به منظور بررسی اثر نظامهای مختلف خاکورزی بر روی شاخصهای رشد و عملکرد ذرت علوفه ای در شهرستان آزادشهر، آزمایشی در قالب طرح نستد انجام شد. آزمایش در سه قطعه زمین مجزا (برای اجرای سه نظام خاکورزی مختلف) که اندازه هر یک 30×50 متر بود، انجام شد. جهت بررسی شاخصهای رشد و عملکرد در طول فصل رشد در هر کرت 15 نمونه با استفاده از کوادرات یک در یک متر مربعی برداشت و در هر نمونه وزن خشک و شاخصهای رشد اندازه گیری، و در نمونه آخر وزن تر بوته های ذرت توزین شد. نتایج این بررسی نشان داد که بیشترین عملکرد علوفه تر با مقدار 71 تن در هکتار در نظام خاکورزی متداول و کمترین عملکرد با مقدار 64 تن در هکتار برای نظام بدون خاکورزی به دست آمد که با دو نظام خاکورزی دیگر اختلاف معنیداری داشت.

کلیدواژه ها

ذرت علوفه ای،شاخصهای رشد، علف هرز، عملکرد، نظام خاکورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.