بررسی میزان بذرزادی ویروس موزائیک گوجه فرنگی در توده های بذری فلفل در دو استان تهران و البرز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1290
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر وحید حسین نیا

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین. بخش تحقیقات ویروس شناسی گیاهی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور

رضا پوررحیم

بخش تحقیقات ویروس شناسی گیاهی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور

مژده ملکی

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

چکیده

ویروس موزائیک گوجه فرنگی (Tomato mosaic virus-ToMV) از جمله ویروس های مهم بیمارگر در فلفل می باشد. این ویروس به راحتی می تواند به روش مکانیکی و نیز توسط بذور آلوده انتقال یابد. استفاده از بذور فلفل سالم و عار ی از عوامل بیمارگر از جمله ToMV در مدیریت این بیماری نقش مهمی دارد. در این بررسی وضعیت آلودگی 12 نمونه 300 تایی بذر فلفل تولیدی کشور تهیه شده از توده های بذری قابل دسترس در بازار بذر دو استان تهران و البرز، مورد بررسی قرار گرفت. توده های بذری پس از سبز شدن در مرحله 3 تا 5 برگی با استفاده از روش الایزا و آنتی بادی ویروس ToMV مورد آزمون قرار گرفتند. نتاج نشان دهنده وجود آلودگی صفر تا 0/6 درصدی در بین هر یک از نمونه های بذری مورد بررسی بود. متوسط درصد آلودگی در کل نمونه ها ی بذر ی مورد بررسی، 0/1 درصد تعیین شد. بیشترین آلودگی در نمونه های بذری فلفل قلمی و کمترین میزان در توده های بذری فلفل دلمه ای مشاهده شد. همچنین بیشترین توده های بذری آلوده مربوط به نمونه های بذری تهیه شده از استان تهران (0/2%) بود. این نتا یج نشان دهنده اهمیت و ضرورت تدوین و اجرای مقررات سنجش و گواهی سلامت بذر فلفل در مزارع تولید آن در کشور می باشد.

کلیدواژه ها

آلودگی بذری، بذرزاد،انتقال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.