بررسی ژئو شیمیایی سازندهای فراقون و سرچاهان و سیاهو در زایش گاز در ناحیه فارس و بندرعباس

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین کنگره مهندسی نفت ایران
  • کد COI اختصاصی: IPEC01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس افشاری

کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت – دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلام

احمدرضا ربانی

استادیار دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

سازند سیاهو ، سرچاهان و فراقون در ناحیه فارس و بندر عباس با هدف ارزیابی ژئوشیمیایی این سازندها در زایش گاز با روشهای مختلف ژئوشیمیایی مورد مطالعه قرار گرفتند بر اساس نتایج راک – اول سازند سیاهو در کوه فراقون بدلیل پائین بودن درصد ماده آلی و پختگی بالا نمی تواند سنگ منشاء مناسب محسوب شود . این سازند دارای لیتولوژی شیلی است و در محیط دریایی و در شرایط احیا تا اکسیدی رسوب کرده است و دارای مواد آلی خشکی و دریایی و کروژن نوع تیپ دو و سوم است. نمونه های سازند سرچاهان فقط در منطقه کوه فراقون دارای کیفیت مطلوب و ماده آلی نسبتاً مناسبی است . مطالعه پارامترهای مختلف بیومارکری نیز نشان می دهند که سازند سرچاهان در شرایط نیمه احیا تا اکسیدی و محیط دریایی رسوب کرده و لیتولوژی شیلی دارد . بررسی نتایج راک – اول در نمونه های چاه نشان می دهد سازند سرچاهان فقط در چاه کوه سیاه – 1 دارای کیفیت و کمیتهای لازم جهت تولید هیدروکربور است و از نظر پختگی در منطقه نفت زایی قرار دارد. نتایج راک – اول و انعکاس ویترینایت در سازند فراقون نشان می دهد که این سازند نیز در چاه کوه سیاه – 1 دارای توانایی تولید هیدروکربور می باشد و می تواند به عنوان سنگ منشاء احتمالی هیدروکربور مطرح شود.

کلیدواژه ها

بیومارکر ، کروژن ، سنگ مادر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.