تأثیر اسید هیومیک بر کارایی نانوکود آهن در جذب عناصر کم مصرف توسط گیاه کلزا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1858
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سونیا آتشگاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی

علیرضا آستارایی

دانشیار گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمد دربندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی، دانشکده کشاورزی، گروه علوم خاک

راحیل دولت آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی، دانشکده کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی

چکیده

آهن به دلیل نقش داشتن در ساختار و فعالیت آنزیم هایی همچون کاتالاز، پراکسیداز و سیتوکروم اکسیداز عنصری مهم در فرایند تثبیت نیتروژن به شمار می رود، از طرفی به دلیل اینکه آهن بخشی از گروه کاتالیزوری بسیاری از آنزیم های اکسیداسیون و احیا می باشد در جذب عناصر مختلف توسط گیاه عاملی مؤثر به شمار می رود. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی نانوکود آهن در روند فعالیت های حیاتی و جذب عناصر کم مصرف توسط گیاه کلزا بود. این آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با فاکتور هیومیک اسید در سه سطح (صفر، 600، 900 میلی گرم در سه کیلوگرم خاک) و نانوکود آهن با غلظت 1/5 گرم در سه کیلوگرم خاک گلدان در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت عنصر روی در تیمار 600 و عنصر مس در تیمار 900 میلی گرم اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن بیشترین بوده که نسبت به سایر تیمارها افزایش معنی داری نشان دادند. غلظت منگنز در گیاه نیز در دو تیمار 900 و 600 میلی گرم اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن نسبت به سطح صفر اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن افزایش معنی داری نشان دادند غلظت آهن گیاه دو تیمار 900 و 600 میلی گرم اسید هیومیک نسبت به سطح صفر اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن افزایش معنی داری داشت. این امر بیانگر افزایش کارآیی نانو کودآهن در حضور اسید هیومیک نسبت به تیمار خاک بدوناسید هیومیک حاوی مقدار مشابه نانوکود آهن می باشد.

کلیدواژه ها

نانوکود آهن، کلزا، اسید هیومیک، عناصر کم مصرف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.