تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد پنج رقم جو دیم در منطقه همدان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2075
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد حمزه ئی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان. ایران

احمد ماله میر

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران

محسن سیدی

دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان. ایران

چکیده

هدف این آزمایش مطالعه تاثیر تاریخهای کاشت 15 مهر، 15 آبان و 15 آذر بر عملکرد و اجزای عملکرد پنج رقم جو (رقم محلی به عنوان شاهد، آبیدر، والفجر، بهمن و ماکویی) بود. آزمایش بصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا انجام شد. نتایج نشان داد، کلیه صفات تحت تاثیر تیمار تاریخ کاشت قرار گرفتند. بیشترین عملکرد دانه (480/82 گرم بر متر مربع) در تیمار 15 مهر به دست آمد. تیمار 15 آذر در مقایسه با 15 مهر عملکرد دانه را 46/5 درصد کاهش داد. در تاریخهای کاشت دیر هنگام به علت مواجه شدن گیاه با گرما و خشکی آخر فصل، عملکرد دانه کاهش یافت. بین ارقام جو از نظر عملکرد دانه تفاوت معنیدار وجود داشت. رقم والفجر با میانگین 382/83 گرم در متر مربع بیشترین عملکرد دانه را تولید نمود و این رقم با سایر ارقام تفاوت معنی دار داشت. اثر متقابل تاریخ کاشت در رقم تنها بر صفت تعداد دانه در سنبله معنی دار بود. در این بررسی مناسبترین تاریخ کاشت و رقم جو برای منطقه همدان تاریخ کاشت 15 مهر ماه و رقم والفجر شناخته شد.

کلیدواژه ها

تاریخ کاشت، جو، عملکرد دانه، اجزای عملکرد، دیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.