بررسی سازگاری و پایداری عملکرد ارقام نرعقیم توتون (Nicotiana tabacum L.) هواخشک در استانهای گلستان و مازندران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نقی حسین زاده فشالمی

محقق مرکز تحقیقات توتون رشت

عبدالرحیم مهدوی

دانشجوی دکتری رشته گیاهپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه،

رضا علی نژاد

دانشجوی دکتری رشته گیاهپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه،

ناهید معرف زاده

محقق مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش

چکیده

آماره های پایداری عملکرد، معیار مطمئن تری برای معرفی ارقام می باشد. در این بررسی ، 2 رقم نرعقیم 03FZ13 و HB4105P و رقم نربارور بارلی 21 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار در استانهای مازندران و گلستان طی سالهای 1387-1388 مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه واریانس مرکب در مازندران نشان داد که بین تیمارها از نظر تعداد، طول و عرض برگ، عملکرد، قیمت و درآمد در سطح احتمال 1 و از نظر ارتفاع بوته در سطح 5 درصد اختلاف معنی دار وجود داشت. در گلستان بین تیمارها از نظر طول و عرض برگ، عملکرد و درآمد در سطح 1 و از نظر قیمت در سطح 5 درصد اختلاف معنیدار وجود داشت. در مقایسه میانگین در مازندران از نظر تعداد، طول و عرض برگ، عملکرد، قیمت و درآمد و در گلستان از نظر طول و عرض برگ، عملکرد، قیمت و درآمد بین دو رقم نرعقیم 03FZ13 و HB4105P مشابهت وجود داشت. با توجه به بالابودن میانگین ژنوتیپ و ضریب تبیین، پایینبودن میانگین مربعات درون ژنوتیپی، ضریب تغییرات ژنوتیپی، اکووالانس ریک، واریانس پایداری شوکلا، انحراف از میانگین مربعات رگرسیون و دارابودن شیب خط رگرسیون نزدیک به 1، رقم HB4105P به عنوان رقم زراعی مناسب در مازندران و گلستان معرفی گردید.

کلیدواژه ها

توتون، پایداری عملکرد، سازگاری، نرعقیم، هواخشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.