اثر متقابل مصرف کود با نوع خاکورزی بر میزان پنجه زنی گندم رقم مروارید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0969
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسحاق آرخی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

کمال قاسمی بزدی

عضو هیات علمی (استادیار) موسسه تحقیقات پنبه کشور، گرگان

زهرا عربی

عضو هیات علمی (استادیار) دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

طی پژوهشی که بر روی رقم گندم مروارید در سال زراعی 92-1391 به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در منطقه آققلای استان گلستان انجام شد، از سه سطح خاکورزی شامل شخم با گاوآهنهای برگرداندار، قلمی و سیستم بدون شخم به عنوان فاکتور اصلی و 7 ترکیب کودی به عنوان فاکتور فرعی استفاده شد. بر اساس نتایج تجزیه واریانس، تعداد پنجه های غیربارورتحت تأثیر تیمارهای خاکورزی قرار نگرفتند ولی تعداد پنجه های بارور در سطح احتمال یک درصد معنیدار بودند. در تیمارهای مختلف کودی، تعداد پنجه های بارور و غیربارور در سطح یک درصد اختلاف معنیدار نشان دادند. کشت بدون شخم نسبت به تیمارهای خاکورزی تعداد پنجه بارور کمتری تولید کرد ولی اختلافی بین شخم با گاوآهن برگرداندار و قلمی مشاهده نشد. تیمار کودی توصیه شده توسط شرکت بویسکی با 2/79 عدد، بیشترین تعداد پنجه بارور را داشت، تیمارهای حاوی ترکیبات کودهای بویسکی و شیمیایی در گروههای بعدی قرار گرفتند، کودهای شیمیایی متداول در رده بعدی قرار گرفت و تیمار بدون مصرف کود، کمترین تعداد پنجه بارور را داشت. در مجموع، تیمارهای خاکورزی تعداد پنجه بارور بیشتری نسبت به سیستم بدون شخم تولید کردند، استفاده از کود، پنجه های بارور را نسبت به تیمار بدون کود به شدت افزایش داد و در بین تیمارهای مختلف کودی، کودهای شرکت بویسکی به طور معنیداری در افزایش تعداد پنجه بارور موثر بودند.

کلیدواژه ها

پنجه بارور، پنجه غیر بارور، کود شیمیایی، کود معدنی آلی، گاوآهن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.