برطرف کردن خفتگی بذر در گیاه همیشک از طریق کشت بافت
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_0913
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1093
نویسندگان
دانشجوی فیزیولوژی گیاهی دانشگاه زنجان
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی
استادیار دانشگاه زنجان
کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
همیشک، گیاهی است با نام علمی Danae racemosa درختچه ای زیبا و همیشه سبز از تیره لاله ، دارای ریزوم و شاخه های برگی (cladodes) است. این گیاه بومی ایران بوده و به دلیل رشد آهسته در طبیعت و برداشت های بی رویه از آن برای گل آرایی، درمعرض خطر انقراض قرار دارد. همیشک گیاهی است زینتی و دارویی که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد انعقاد خون بوده و از آن در طب سنتی و داروسازی استفاده می شود. جوانه زنی بذرهای همیشک در طبیعت، به دلیل خفتگی، حدود یک سال به طول می انجامد و ظهور اولین و دومین برگ آن به ترتیب در سال های دوم و سوم از کاشت بذر رخ می دهد. هدف از این پژوهش، برطرف کردن خفتگی بذر و انتخاب تیمار مناسب جهت جوانه زنی سریع آن در شرایط درون شیشه (in vitro) است. این تحقیق بر روی بذرهای نابالغ و نیمه بالغ این گیاه انجام شد و تاثیر تیمارهای مختلف از قبیل سرما، جیبرلیک اسید و تاریکی بر جوانه زنی بذرها در شرایط درون شیشه، آزمایش گردید. نتایج حاصل نشان داد که سرمادهی بذرها (دمای 4-3 درجه)، به مدت 14-10 روز و سپس قراردادن بذرها در محیط کشت موراشیک و اسکوگ و تیماردهی با جیبرلیک اسید و اعمال شرایط تاریک در اتاق کشت، برای برطرف کردن خفتگی بذر گیاه همیشک مناسب است.کلیدواژه ها
جیبرلیک اسید، خفتگی، ریزوم، کلادود، همیشکمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.