بررسی اثر متقابل ژنوتیپ x محیط برای عملکرد دانه ژنوتیپهای امیدبخش جو در اقلیم گرم کشور با استفاده از مدل AMMI
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_0695
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 631
نویسندگان
کرج، جاده ماهدشت، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر (شهرک اصلاح بذر)، بخش تحقیقات غلات
مرکز تحقیقات کشاورزی استان اردبیل
مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان
مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان
چکیده
به منظور تعیین پایداری عملکرد دانه 18 رقم و لاین امیدبخش جو و بررسی اثرات متقابل ژنوتیپ × محیط این لاینها به همراه دو شاهد نیمروز/صحرا و EBYTW84-18 در طی سالهای زراعی 88-1386 (به مدت دو سال ) در 5 ایستگاه منطقه گرم کشور شامل ایستگاههای اهواز، زابل، مغان، گنبد و داراب در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در آزمایش یکنواخت سراسری مورد بررسی قرار گرفتند. عملکرد ارقام و لاینهای مورد بررسی پس از جمع آوری نتایج از مکانهای مختلف مورد تجزیه مرکب قرار گرفت. در تجزیه واریانس مرکب بر روی عملکرد تیمارها ، اختلاف معنی دار برای اثرات متقابل سال × مکان و رقم × مکان و همچنین اثر متقابل سه گانه رقم × مکان × سال محاسبه گردید. ارقام و لاینهای برتر با استفاده از مقایسه میانگین عملکرد به روش دانکن مشخص شدند .لاینهای شماره 4، 17، 3 و 14 با داشتن عملکرد 5/098، 5/004، 4/908 و 4/896 تن در هکتار بیشترین مقدار عملکرد را دارا بودند. جهت بررسی دقیق تر اثرات متقابل ژنوتیپ × محیط و تعیین سازگاری ژنوتیپها از روش تجزیه پایداری امی (AMMI) برای تجزیه داده ها استفاده شد. با توجه به معیارهای پایداری مورد استفاده و سایر خصوصیات زراعی مناسب (مقاومت به بیماری، خوابیدگی و تیپ زراعی) ، لاینهای شماره 3، 4 و 17 دارای سازگاری بالا در مناطق مختلف اقلیم گرم کشور شناخته شدند.کلیدواژه ها
تجزیه امی، جو، پایداری عملکرد ، سازگاری، منطقه گرممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.