بررسی پتانسیل آللوپاتی چغندرقند، کلزا و افدرا بر ویژگیهای جوانه زنی و رشد گیاهچه نخود(Cicer arietinum L)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0680
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز بابایی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان

علیرضا دادخواه

دانشیار گروه تکنولوژی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان

قربانعلی رسام

استادیار گروه تکنولوژی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان

محمود قربانزاده نقاب

استادیار گروه تکنولوژی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان

چکیده

به منظور بررسی تاثیر آللوپاتی عصاره آبی چغندرقند، کلزا و افدرا بر برخی ویژگیهای جوانه زنی و رشد گیاهچه نخود آزمایشی در سال 1392 در مجتمع آموزش عالی شیروان به اجرا در آمد. در این آزمایش تاثیر غلظتهای مختلف عصاره آبی چغندرقند، کلزا و افدرا شامل 5، 10، 15، 20 و 25 درصد(جداگانه) و شاهد(آب مقطر) به صورت طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. با افزایش غلظت عصاره، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، وزن خشک ساقه چه و ریشه چه روند کاهشی داشت. بیشترین اثر بازدارندگی بر درصد جوانه زنی در چغندرقند مشاهده شد. بیشترین و کمترین کاهش سرعت جوانه زنی به ترتیب با 100 و 42 درصد مربوط به چغندرقند و کلزا بود. همچنین در غلظت 5 درصد، بیشترین اثر بازدارندگی بر طول ساقه چه و ریشه چه در گیاه نخود به ترتیب با 92/5 و 60 درصد نسبت به شاهد مربوط به چغندرقند و کلزا تاثیر کمتری مشاهده شد. وزن خشک ساقه چه نسبت ریشهچه بیشتر تحت تاثیر مواد آللوکمیکال قرار گرفت، که عکس العمل وزن خشک ساقه چه در غلظتهای مختلف کلزا و افدرا متفاوت بود، بطوریکه در غلظت 5 و 10 درصد اثر کاهشی، غلظت 15 درصد اثر افزایشی و 20 و 25 درصد روند کاهشی را سپری شد.

کلیدواژه ها

آللوپاتی، جوانه زنی، وزن خشک، چغندرقند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.