تأثیر منبع و مقدار کود آلی بر کارایی مصرف آب ذرت در سطوح مختلف فشردگی خاک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0675
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش محمدنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

نصرت اله نجفی

دانشیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

فشردگی خاک یکی از مشکلات کشاورزی امروز است و باعث ایجاد خسارتهایی به محصول میشود. استفاده از ماده آلی به عنوان کود در خاکهای کشاورزی هم میتواند باعث کاهش تأثیر فشردگی خاک شده و هم مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را تأمین میکند. در این راستا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول منبع و مقدار کود آلی شامل (کود دامی، کمپوست لجن فاضلاب و کمپوست زباله شهری) و هر کود آلی در سه سطح صفر، 15 و 30 گرم در کیلوگرم خاک و فاکتور دوم فشردگی خاک در دو سطح 1/2 و 1/7 گرم بر سانتیمتر مکعب بود. نتایج نشان داد که با افزودن هر سه نوع کود آلی در هر دو سطح فشردگی، وزن خشک گیاه، طول برگ، مقدار نسبی آب برگ و کارایی مصرف آب افزایش یافت و بیشترین مقدارویژگیهای مذکور با مصرف 30 گرم از کودهای آلی در کیلوگرم خاک حاصل شد. به طور میانگین، کارایی مصرف آب در سطح فشردگی 1/7 گرم بر سانتیمتر مکعب، 9/1 درصد کمتر از سطح فشردگی 1/2 گرم بر سانتیمتر مکعب بود. مصرف کودهای آلی و افزایش مقدار مصرف آنها سبب کاهش اثر فشردگی خاک بر ویژگیهای رشد ذرت گردید. برای افزایش کارایی مصرف آب و رشد ذرت، مصرف 30 گرم از کودهای آلی در هر کیلوگرم خاک در شرایط متراکم و غیرمتراکم میتواند توصیه شود.

کلیدواژه ها

ذرت، فشردگی خاک، کمپوست زباله شهری، کود دامی، لجن فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.