بررسی اثرات زمان، دما و شرایط نوری بر رشد جنین گلپر (Heracleum transcaucasicum)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 408

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0588

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

گلپر یکی از گیاهان دارویی مهم و در حال انقراض میباشد. عدم جوانه زنی بذور گلپر به علت وجود خواب مرفوفیزیولوژیک است. هدف از این آزمایش بررسی اثرات زمان، دما و شرایط نوری بر رشد جنین گلپر (Heracleum transcaucasicum) بود. آزمایش در سال 1392 در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی اجرا شد. عامل اول دما ( 5 و 23 درجه سانتیگراد)، عامل دوم شرایط نوری (روشنایی و تاریکی) و عامل سوم زمان اندازه گیری طول جنین ها (2، 4، 6، 8، 10 و 12 هفته) بودند. اثر متقابل دما و شرایط نوری بر طول جنین نشان داد در شرایط تاریکی طول جنین در دمای 5 درجه بیشتر از 23 درجه بود. بالاترین طول جنین ( 2 میلیمتر) در دمای 5 درجه و در شرایط روشنایی ثبت شد. اثر متقابل شرایط نوری وزمان های نمونه برداری بر طول جنین نشان داد که طول جنین در شرایط روشنایی و بعد از 12 هفته، 45 درصد نسبت به تیمار تاریکی افزایش یافت. اثر متقابل دما و زمان های نمونه برداری بر طول جنین نشان داد که در زمان های نمونه برداری 2، 4، 6، 8 هفته، طول جنین در دمای 5 درجه از 23 درجه بیشتر بود اما این افزایش از لحاظ آماری معنی دار نبود. در هفته 10 و 12 ، طول جنین در دمای 5 درجه به طور معنی داری از دمای 23 درجه بیشتر بود. بیشترین طول جنین در دمای 5 درجه در هفته های 10 و 12 و کمترین طول جنین در دمای 23 درجه در هفته دوم مشاهده شد.

نویسندگان

مینا رستم زا

استادیار پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران

احمد علیمددی

استادیار پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران

فروغ منتظری

کارشناس ارشد اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ J.M., Nan, X., and Baskin, C.C., 1990. Germination ecophysiology ...
  • _ _ tainturieri: a new type of morpho- physiological dormancy. ...
  • نمایش کامل مراجع