بررسی اثر پیش تیمار بذر به وسیله پلی اتیلن گلیکول (PEG6000) بر کیفیت بذر ارقام گندم
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_0566
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 611
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
چکیده
به منظور بررسی اثرات اسموپرایمینگ بذر(به وسیله PEG 6000) بر خصوصیات جوانه زنی بذر گندم، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه کیفیت بذر مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اجرا شد. سطوح تیمار رقم شامل 4 رقم گندم شامل 2 رقم گندم دیم(سرداری و آذر 2) و 2 رقم گندم آبی(فلات و قدس)، سطوح تیمار مدت پرایمینگ بذر شامل سه سطح 12، 24 و 36 ساعت و سطوح تیمار فشار اسمزی شامل چهار سطح صفر (شاهد) ، 1-، 1/5- و 2- بار در نظر گرفته شد. در این آزمایشها خصوصیتهای جوانه زنی نظیر درصد جوانه زنی نهایی (FG)، درصد گیاهچه عادی (N)، درصد گیاهچه غیر عادی (AN)، درصد بذر مرده (R)، اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که اثرات رقم، مدت، فشار اسمزی، اثرات متقابل دو عامله و سه عامله در سطح 1 درصد معنیدار شد. بررسی اثرات متقابل سه عامله نشان داد که پرایمینگ بذر به مدت 12 ساعت و در سطح دوم فشار اسمزی، خصوصیتهای جوانه زنی رقمهای دیم و آبی گندم را نسبت به شاهد به طور معنیداری ارتقاء داده است. این بررسی همچنین نشان داد که خصوصیات جوانه زنی بذر رقمهای دیم در مقایسه با رقمهای آبی بیشتر ارتقاء یافته است.کلیدواژه ها
اسموپرایمینگ، پلی اتیلن گلیکول، گندم ، جوانه زنیمقالات مرتبط جدید
- An overview of the role of new technologies in wildlife disease monitoring and tracking
- Rehabilitation of companion animals following orthopedic surgery
- اهمیت جایگزینی کشت گیاه تریتیکاله در مقایسه با یونجه و ذرت در راستای توسعه کشاورزی پایدار در استان فارس
- اثر ضد میکروبی و ضدالتهابی عصاره ریحان و مرزه و بررسی رابطه سینرژیک انها
- گزارش وقوع همزمان آلودگی با جرب سارکوپتس و دمودکس در یک محل پرورش سگ در مازندران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.