اثر تلقیح باکتری برادی ریزوبیوم جاپونیکوم در سطوح مختلف کود اوره بر عملکرد دانه و کلروفیل گیاه سویا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0527
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه صرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه شاهرود، شاهرود

حمید عباس دخت

دانشیار گروه زراعت، دانشگاه شاهرود، شاهرود

احمد غلامی

دانشیار گروه زراعت، دانشگاه شاهرود، شاهرود

منوچهر قلی پور

دانشیار گروه زراعت، دانشگاه شاهرود، شاهرود.

چکیده

جهت ارزیابی اثر تلقیح باکتری برادی ریزوبیوم جاپونیکوم و سطوح تقسیط شده کود اوره بر عملکرد و کلروفیل سویا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 91 در دانشگاه صنعتی شاهرود اجرا گردید. فاکتورها شامل باکتری برادیریزوبیوم جاپونیکوم و تقسیط کود اوره بود. نتایج نشان داد اثرات اصلی باکتری برادی ریزوبیوم جاپونیکوم وتقسیط کود اوره بر تمام صفات اثر معنیداری داشت. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه از تیمار تلقیح بذر با باکتری برادی ریزوبیوم بدست آمد که در مقایسه با تیمار عدم تلقیح 43 درصد افزایش یافت. بیشترین عملکرد دانه از تیمار کودی E (25 کیلوگرم اوره در هکتار پس از استقرار کامل+ 25 کیلوگرم اوره در هکتار در مرحله پر شدن دانه) به میزان 3743 کیلوگرم در هکتار بدست آمد که نسبت به شاهد 37 درصد افزایش داشت. بیش ترین مقادیر کلروفیل b ،a از تیمار G (ترکیب تیماری تلقیح و سطح کودی 75 کیلوگرم اوره در هکتار پس از استقرار کامل+ 75 کیلوگرم اوره در هکتار در مرحله پر شدن دانه) بدست آمد که به ترتیب سبب افزایش 34.56، 24.16 درصدی نسبت به شاهد شد.

کلیدواژه ها

تقسیط نیتروژن، سویا، عملکرد، کود زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.