تاثیر زمان به خاک دادن گیاهان مختلف کود سبز بر محتوای نیتروژن خاک و رشد اولیه گندم
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 588
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0433
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر زمان به خاک دادن گیاهان مختلف کود سبز بر محتوای نیتروژن خاک و رشد اولیه گندم آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. آزمایش به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بود. فاکتور اصلی شامل زمان به خاک دادن گیاهان کود سبز در سه سطح 50،40 و 60 روز رشد و سپس بر گرداندن آن ها به خاک بود و فاکتور فرعی گیاهان کود سبز با 5 سطح شامل سورگوم، جو، ماش، مخلوط (جو و ماش) و آیش (عدم کشت گیاه کود سبز) بود. این آزمایش در دو مرحله انجام شد ابتدا کاشت و برگرداندن کود های سبز به خاک و پس از آن کشت گندم بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان محتوای نیتروژن خاک در هر سه زمان مربوط به کود های سبز ماش و مخلوط بوده است که دارای اختلاف معنی داری با سایر تیمار های آزمایشی بودند. بیشترین تاثیر کود های سبز بر وزن خشک و شاخص سطح برگ گیاهچه های گندم در طی سه مرحله به خاک دادن مربوط به کود سبز ماش و در مرتبه ی بعد در مخلوط بدست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی ارجمند
دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران
اسفندیار فاتح
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
امیر آینه بند
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :