تعیین الگوی کاشت بهینه در شرایط آبی و دیم با استفاده از نرم افزار Cropwat (مطالعه موردی؛ مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبد کاووس)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0380
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد قلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه گنبد کاووس

نفیسه خلیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گنبد کاووس

عباس بیابانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گنبد کاووس

چکیده

طراحی الگوی کاشت عبارتست از کاشت مناسب محصولات زراعی مختلف در یک مزرعه به نحوی که حداکثر راندمان اقتصادی با تکیه بر حفظ منابع تولید، عاید گردد. این پروژه جهت تعیین الگوی کاشت بهینه و بررسی قابلیت کاشت محصولات مختلف در دو شرایط آبی و دیم در سال 1391 با استفاده از نرمافزار کراپ وات (Cropwat) در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبد به مساحت 100 هکتار، در شرق شهرستان گنبد کاووس، دراستان گلستان انجام شد. آمار هواشناسی 10 ساله، اطلاعات زراعی، خاکشناسی و اقتصادی منطقه تهیه گردید. با در نظر گرفتن تمام جوانب، شش الگوی کاشت از شش گیاه زراعی (گندم، جو، آفتابگردان، پنبه، کلزا و سویا) تعریف و در برنامه وارد شد. با استفاده از خروجی های برنامه که شامل اطلاعات نیاز آبی محصولات و الگوهای مختلف کاشت تعریف شده، هیدرومدول (FWS) و میزان کاهش عملکرد محصولات در شرایط دیم بود و با توجه به حجم منبع تأمین آب مزرعه، آنالیزهای اقتصادی صورت گرفت و کارایی الگوهای کشت تعیین و الگوی برتر انتخاب گردید. نتایج نشان داد الگوی کشت سوم شامل گندم 35%، کلزا 20%، جو 10%، پنبه 10% و سویا 15% به عنوان الگوی کشت برتر تعیین و تناوب 5 ساله آن ارائه شد.

کلیدواژه ها

الگوی کاشت، تناوب، نرم افزار کراپ وات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.