استانداردسازی عملکرد مدیران آموزشی دوره متوسطه شهر تهران و ارائه الگوی مناسب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_679
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 876
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین محمودی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

اکرم عابدی

دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی

چکیده

هدف از اجرای پژوهش حاضر تدوین استانداردهای عملکرد (شایستگی های عملکرد) مدیران آموزشی دوره متوسطه شهر تهران و ارائه الگوی مناسب است. این پژوهش بهلحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش جزء پژوهش های توصیفی پیمایشی می باشد. در این پژوهش ابتدا بر پایه مطالعات کتابخانهای، مبانی نظری و پیشینه پژوهشبررسی گردیده و سپس با توجه به نتایج حاصل، مجموعهای از شایستگیهای عملکردی مدیران آموزشی در قالب چهار مولفه اصلی شایستگی و سی زیرمولفه تدوین شدهاست. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه صاحبنظران و متخصصان رشته مدیریت آموزشی شهر تهران در سال (88-87) می باشد که تعداد آن ها (70) نفر است. برای انتخاب نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است و حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان (60) نفر انتخاب شد. در این پژوهش به منظور بررسی نگرش صاحبنظران و متخصصان مدیریت آموزشی درباره الگوی پیشنهادی استانداردسازی عملکرد مدیران آموزشی از پرسشنامه اعتبارسنجی محقق ساخته براساس طیف لیکرت استفاده شده است که پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ (0/96) محاسبه شد. داده های گردآوری شده در دو سطح آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، واریانس و انحراف استاندارد) و استنباطی (آزمون t ، خی دو و ضریب همبستگی کندال) تجزیه و تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان داد که الگوی استانداردسازی عملکرد مدیران آموزشی دوره متوسطه شامل پنج بخش اصلی به شرح زیر می باشد: الف) فلسفه و اهداف، ب) مبانی نظری، ج) مراحل اجرا، د) نظام بازخورد و ارزشیابی، هـ) چارچوب ادراکی. همچنین از دیدگاه صاحبنظران و متخصصان مدیریت آموزشی میزان تناسب الگوی پیشنهادی جهت استانداردسازی عملکرد مدیران آموزشی دوره متوسطه (0/83) درصد می باشد.

کلیدواژه ها

شایستگی، استانداردسازی، ارزیابی عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.