بررسی تأثیر سقف شیشه ای بر انگیزه کارکنان زن در تحقیقات اخیر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
- کد COI اختصاصی: ICMNG01_653
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1832
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت دولتی دانشگاه شهید بهشتی
کارشناس ارشد مدیریت دولتی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
با وجود اینکه طی چند دهه گذشته حضور و مشارکت زنان در محیط های کار و ارتقاء شلغی آنان، افزایش چشم گیری داشته اما هچنان تعداد زنانی کهتوانسته اند به رده های بالای مدیریت راه یابند در مقایسه با کل زنان شاغل در سازمانها بسیار ناچیز است و این در حالیست که هیچگونه شواهد منطقیدر خصوص عدم توانایی مدیریتی زنان به چشم نمی خورد اما زنان در راه دستیابی به پستهای مدیریتی همواره با موانعی نه چندان مشهود روبرو هستندکه اصطلاحاً به آن سقف شیشه ای می گویند. در این مقاله نیز محقق تلاش نموده است با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا به بررسی عوامل شناساییشده در نه مقاله مورد بررسی در شش شهر متفاوت بپردازد. هدف از این مقاله بررسی و تحلیل محتوای نتایج حاصله در خصوص تأثیر سقف شیشهای بر انگیزه کارکنان زن از دیدگاه محققان در سازمانهای دولتی در شهرهای مختلف طی دوره زمانی پنج ساله (88-93) می باشد. نتایج این تحقیقات نشان داد که در تمامی مقالات مورد بررسی، عامل فردی بعنوان مهمترین عامل سقف شیشه ای و سپس عامل سازمانی و عامل کلیشه ای جنسیتی به ترتیب در اولویتهای بعدی قرار داشته اند. همچنین نتایج فراوانی ها نشان داد که عمدتا این مقالات در خصوص تاکید بر وجود سقف شیشه ای در ادارات دولتی ایران بوده ولی راهکار عملیاتی جهت حذف سقف شیشه ای ارائه نشده است.کلیدواژه ها
مشارکت زنان، سقف شیشه ای، تکنیک تحلیل محتوا، کلیشه جنسیتیمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.