CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدل کاربردی پذیرش اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی (مطالعه موردی:مودیان مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان کرمانشاه)

عنوان مقاله: ارائه مدل کاربردی پذیرش اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی (مطالعه موردی:مودیان مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان کرمانشاه)
شناسه ملی مقاله: ICMNG01_488
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱ در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرشید نمامیان - استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دانشکده مدیریت، گروه مدیریت بازرگانی، کرمانشاه، ایران
اکبر براتی - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دانشکده مدیریت، گروه مدیریت بازرگانی، کرمانشاه، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از چالش های اساسی نظام مالیاتی هر کشور، ساده سازی مالیات در مفهوم کلی و ساده سازی قوانین و مقررات در مفهوم محدود آن است که خودعزم و اراده سازمان امور مالیاتی و نهادهای قانونگذاری در جهت تحول در سیستم مالیاتی را می طلبد. اصلاح نظام مالیاتی از طریق بر قراری سیستممالیات الکترونیکی، نه تنها در جلوگیری از فرار مالیاتی بسیار موثر می باشد بلکه در مورد سیستم مالیات بر درآمد به عنوان مانعی بزرگ در برابر بیعدالتی در نظام مالیاتی قلمداد می شود، چرا که یکی از پیامدهای پیچیده بودن سیستم مالیاتی سنتی، افزایش تصور در بین عموم مبنی بر ناعادلانهبودن مالیات و وجود تبعیض مالیاتی است. یکی از مهمترین پایه های اصلاح نظام مالیاتی، استفاده از فناوری اطلاعات و مفهوم دولت الکترونیک استکه چند سالی است در قالب مدل مالیات الکترونیکی مورد توجه قرار گرفته و حرکتهایی نیز در جهت کاربردی نمودن و ساماندهی نظام مالیاتالکترونیک، تدوین گردیده است. در پژوهش حاضر که به ارائه یک مدل کاربردی پذیرش اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی می پردازد، تفسیر و تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از جامعه مورد مطالعه، در قالب آمار تحلیلی و به دو صورت توصیفی و استنباطی انجام گرفته است. در ادامه به بررسی روابط بین متغیرهای موجود در مدل مفهومی پژوهش پرداخته و از طریق الگوهای آماری مناسب، فرضیه های پژوهش مورد آزمون قرار گرفته اند. گذر از مراحل بالا مستلزم استفاده از روش های تحلیل آماری مناسب و اطمینان از دقت و صحت این استنباط ها است. که در طی پژوهش با حساسیت بالایی، رعایت و بازنگری شده اند. نتایج نشان می دهد: متغیر های فنی و زیرساختی، تاثیرات اجتماعی، انتظار تلاش، مسائل قانونی، انتظار کارایی، دسترسی به اطلاعات و ریسک درک شده به ترتیب دارای ضریب اهمیت و تاثیر بیشتری در عوامل موثر بر پذیرش الکترونیکیاظهارنامه مالیاتی می باشند.

کلمات کلیدی:
اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی، پذیرش، مقامات مالیاتی، نگرش مودیان مالیاتی، ریسک درک شده، مباحث فنی-زیر ساختی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/311837/