طراحی مدل انتقال فناوری و دانش نانو در ایران به روش دلفی فازی
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 972
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMNG01_376
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
نانوفناوری نقش بسیار مهمی در توسعه علمی، اقتصادی و سیاسی کشورها ایفا می کند. به طوری که تطبیق با جهان پویای امروز و تبدیل شدن بهقدرت اول منطقه خاور میانه و قرارگیری در صف پیشگامان این عرصه مشروط به اکتساب فناوری و دانش فناورانه مرتبط با نانو است. یکی از راه هایکوتاهمدت، ضربتی و اثربخش اکتساب نانوفناوری و دانش آن انتقال فناوری است که علی رغم اهمیت بسیار زیاد آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است. ازسوی دیگر، شرایط خاص ایران و فشار تحریم ها به ضرورت این مسئله می افزاید. زیرا تعامل دانشی و فنی در شرایط تحریم پیچیده تر و دشوارتر می شودو امکان انتقال کامل دانش و فناوری به خصوص در زمینه فناوریهای پیشرفته و بسیارپیشرفته نظیر نانوفناوری کاهش می یابد. لذا، تحقیق حاضردرصدد طراحی مدلی بومی برای تسهیل تصمیم گیری صحیح و هوشمندانه درباره انتقال دانش و فناوری نانو است. در این پژوهش، با بهره گیری از روشدلفی فازی به شناسایی عوامل موثر بر انتقال فناوری و دانش نانو و وزندهی عوامل یا معیارها مدل پیشنهادی پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده شکوهی
کارشناس ارشد مهندسی صنایع، گرایش مدیریت نوآوری و فناوری، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
عباس افرازه
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :