سنجش میزان موفقیت فرایند انتقال تکنولوژی در صنایع نفت و گاز و انتخاب مناسب ترین روش انتقال تکنولوژی با تکنیک AHP (مطالعه موردی : شرکت ملی مناطق نفخیز جنوب)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالعزیز ساعدی نیا

دانشجوی دکتری مدیریت کسب و کار دانشگاه صنایع و معادن ایران واحد اهواز

چکیده

اهمیت تکنولوژی و نقش آن به عنوان عامل اصلی و موثر توسعه صنعتی واقتصادی برای کشورهای در حال توسعه روشن شده است. امروزه شرکت ها وکشورهای در حالتوسعه جهت کمتر کردن فاصله خود با کشورهای توسعه یافته در زمینه تکنولوژی از روش های مختلفی همچون انتقال تکنولوژی جدید استفاده می نمایند.که با اینوسیله توانسته اند تا حدودی فاصله خود را با کشورهای توسعه یافته کمتر نمایند.البته در برخی موارد به دلیل عدم اثربخشی تکنولوژی، با مشکلاتی نیز مواجه شده اند.انتقال تکنولوژی با روش های مختلف امکان پذیر است که با توجه به جایگاه انتقال دهنده تکنولوژی و انتقال گیرنده تکنولوژی مشخص می شود. چالشی که وجود دارداین است که اگر تکنولوژی وارداتی به درستی انتخاب نشود واز مسیر درست ، انتقال نیابد منجر به خسارت های جبران ناپذیری خواهد شد. فرایند انتقال تکنولوژی شامل6 فاز عمده می باشد که در صورت اعمال موفقیت آمیز کلیه فازها، تجاری سازی تکنولوژی انتقال یافته میسر می شود. این فازها عبارتند از:گزینش و اکتساب، انطباق ،جذب، کاربرد، توسعه وانتشار.در این مقاله سعی داریم که میزان موفقیت پروژه های انتقال تکنولوژی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را مورد بررسی قرار داده و در نهایت روش مناسب انتقال تکنولوژی شرکت را به ترتیب اولویت با استفاده از تکنیک فرایند تحلیل سلسه مراتبی AHP مشخص نمائیم.

کلیدواژه ها

تکنولوژی ، توانمندی تکنولوژی ، انتقال تکنولوژی ، فرایند تحلیل سلسه مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.