CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه میان ویژگی های سازمان یادگیرنده با یادگیرنده بودن سازمان بر اساس مدل مایکل مارکوات (مطالعه موردی: شعب بانک پاسارگاد شهر مشهد)

عنوان مقاله: بررسی رابطه میان ویژگی های سازمان یادگیرنده با یادگیرنده بودن سازمان بر اساس مدل مایکل مارکوات (مطالعه موردی: شعب بانک پاسارگاد شهر مشهد)
شناسه ملی مقاله: ICMNG01_255
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱ در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی بره مقدم
داود فیض
مهدی باغبان

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر به بررسی و ارزیابی ویژگی های سازمان های یادگیرنده براساس مدل مایکل مارکوات در شعب بانک پاسارگاد پرداخته است. برای جمع-آوری دادهها از دو پرسشنامه نیمرخ سازمان یادگیرنده مایکل مارکوات و پرسشنامه ارزیابی شایستگی های سازمان یادگیرنده ویک و لئون استفاده شدهاست. هدف این پژوهش برسی و ارزیابی ویژگی های سازمان یادگیرنده شعب بانک پاسارگاد شهرستان مشهد می باشد. بدین منظور پنج فرضیه آورده شدهکه متغییر مستقل فرضیه ها را پنج بعد پویایی های یادگیری، تحول سازمانی، قدرتمند سازی افراد، مدیریت دانش و فناوری و متغییر وابسته را یادگیرندهبودن سازمان تشکیل می دهند. این پژوهش از لحاظ اهداف پژوهشی، کاربردی و با شیوه توصیفی- همبستگی انجام شده است . جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان بانک پاسارگاد شعب مشهد می باشد که تعداد آنها در مجموع 155 نفر و با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونهگیری تصادفی ساده،تعداد 110 نفر از آنان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 19 spss استفاده شده است که در دو بخش آمارتوصیفی و آمار استنباطی، دادهها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. جهت بررسی فرضیات از پیرسون استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از این استکه پویایی های یادگیری بر یادگیرنده بودن سازمان تاثیر دارد. همچنین مولفه تحول سازمانی نیز بر یادگیرنده بودن سازمان تاثیر دارد. مولفه های قدرتمندسازی افراد، مدیریت دانش و فناوری نیز بر یادگیرنده بودن سازمان تاثیر دارد. معادله رگرسیون نیز نشان می دهد که متغیر مستقل پویایی های یادگیری بیشترین نقش (همبستگی جزئی) با مقدار 0/588 و پس از آن نیز متغیر قدرتمند سازی افراد با ضریب همبستگی جزئی 0/252 نقش خود را در سازمان یادگیرنده ایفاء می کنند.

کلمات کلیدی:
سازمان یادگیرنده، یادگیری سازمانی، مدیریت دانش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/311606/