بررسی رابطه بین سبک های تفکر و سبک های انضباطی با رفتار اخلاقی مدیران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زبیده بختیاری

دانشجویی مدیریت آموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان

علیرضا حیدرزادگان

عضو هیت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی بین سبک های تفکر و سبک های انضباطی با رفتار اخلاقی در مدیران مدارس ابتدایی ناحیه یک شهر زاهدانمی باشد. روش انجام این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران مدارس ابتدایی شهر زاهدان (N=95) نفرمی باشد که بصورت نمونه گیری تصادفی 79 نفر آنها انتخاب شدند. در این پژوهش، ابزار گرد آوری داده ها، سه پرسشنامه ی سبک های تفکر استرنبرگ- واگنر با ضریب آلفای کرونباخ 0/898 و پرسشنامه سبک های انضباطی اقتباس شده از سعیدی نژاد با ضریب آلفای 0/91 و پرسشنامه رفتار اخلاقی لوزیر با ضریب آلفای 0/72 می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها متناسب با سئوال های پژوهش از روش آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار( و آمار استنباطی )آزمون t تک متغیره، آزمون ضریب همبستگی پیرسون، آزمون رگرسیون گام به گام و رگرسیون هم زمان) استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان دادند که سبک غالب مدیران جامعه مورد بررسی، سبک تفکر برون گرا می باشد. در بین سبک های انضباطی، سبک انضباطی مشارکتی بالاترین میانگین را به خود اختصاص داد. همچنین یافته ها نشان دادند که، بین سبک های تفکر و رفتار اخلاقی (به استثنای سبک جزئی نگر) رابطه معناداری وجود ندارد و همچنین بین سبک های انضباطی با رفتار اخلاقی (به استثنای سبک انضباطی تعاملی) رابطه معناداری وجودندارد. نتایج حاصل از رگرسیون هم زمان نشان دادند که هیچ کدام از متغیرهای سبک تفکر و سبک انضباطی نتوانستند از رفتار اخلاقی پیش بینیداشته باشند. همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که بیشترین پیش بینی از رفتار اخلاقی را سبک جزئی نگر از سبک های تفکر داشتهاست و بیشترین پیش بینی از رفتار اخلاقی را سبک مشارکتی از سبک های انضباطی داشته است.

کلیدواژه ها

سبک های تفکر، سبک های انضباطی، رفتار اخلاقی، مدیران مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.