بررسی رابطه ی بین کیفیت افشا و محافظه کاری حسابداری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران با تاکید بر بکارگیری مدل باسو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سالیانه علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS03_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام محسنی رستافی

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی تهران ایران

شکوفه گلستانی ماچک پشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه غیرانتفاعی روزبهان ساری ایران

چکیده

کیفیت افشای اطلاعات یکی از اصول حسابداری است که بر گزارشگری مالی تاثیر گذار است. از آنجایی که مدیران مسئولین تهیه صورتهای مالی هستند، می توانند با اعمال سیاست افشا، هدف اصلی حسابداری و گزارشگری مالی که ارائه و افشای اطلاعات مفید جهت تصمیم گیری های اقتصادی به استفاده کنندگان گزارشات مالی است را تحقق بخشند. از طرفی هم، مسئله عدم تقارن اطلاعاتی موجباعمال محافظه کاری در حسابداری و گزارشگری مالی می شود که از دیدگاه هنجاری بکار گرفته شده در تدوین مبانی نظری پیش بینی می شود این امر موجب بهبود قابلیت اتکا و کیفیت افشای اطلاعات مالی گردد و عدم تقارن اطلاعاتی را کاهش دهد. این تحقیق رابطه بین کیفیت افشا و محافظه کاری حسابداری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را با استفاده از مدل باسو بر روی نمونه ای شامل 72 شرکت در بازده زمانی 1387 الی 1391 مورد بررسی قرار داد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که میان کیفیت افشا و محافظه کاری حسابداری رابطه ی معنی داری وجود ندارد. به بیان دیگر،فرضیه تحقیق با توجه به یافته های موجود تایید نمی شود. هم چنین یافته های تحقیق نشان می دهد که بین متغیر کنترلی اندازه شرکت با محافظه کاری شرکت ها به صورت مرزی رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد اما بین اهرم مالی و محافظه کاری حسابداری رابطه ی معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

کیفیت افشا، محافظه کاری حسابداری، عدم تقارن اطلاعاتی، مدل باسو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.