بررسی اثر وضعیت مرتع بر پوشش و تنوع گیاهی مراتع نیمه استپی مرکزی ایران مطالعه موردی: مراتع علی آباد پیشکوه یزد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF02_1033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 486
نویسندگان
استادیار دانشگاه یزد
چکیده
ارزیابی وضعیت مرتع، اطلاعات کیفی در مورد ویژگی های اکوسیستم فراهم می کند. وضعیت، یکی از شاخصهایی است که در ارزیابی مدیریت مراتع مورد استفاده قرار می گیرد. مدیریت نوین مرتع بر پایه تجزیه وتحلیل سیستم پیچیده مرتع وملاحظات بوم شناختی است . تشخیص رابطه تنوع وغنا با وضعیت مرتع که مبین سلامتی آن نیزهست می تواند راهنمای مدیران مراتع گردد. این تحقیق در مراتع نیمه استپی خشک علی آباد پیشکوه یزد به منظور بررسی ارتباط بین تنوع و غنا باوضعیت مرتع انجام گردید، دو سایت مرتعی با چرای متوسط آزاد وبا روش 4 فاکتوری تعیین وضعیت گردید. بمنظور اندازهگیری فاکتورهای پوشش گیاهی، 03 پلات یک متر مربعی در هر دو منطقه مورد بررسی به طور تصادفی مستقر گردیدند ، تعداد پلات بر اساس روش اماری تعیین تعداد نمونه محاسبه شد، در هرپلات نوع گونه گیاهی ، تعداد پایه های هر گونه ،درصد پوشش هر گونه گیاهی و تولید هر گونه گیاهی اندازه گیری گردید. سپس تنوع ، غنا و یکنواختی به کمک شاخصها در محیط نرم افزاری - Ecological methodology محاسبه شدند. مقایسه بین سایت ها، توسط آزمون T و همچنین آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار Minitab 16 انجام شد. نتایج مطالعات نشان داد که تولید اختلاف معنی داری در دو وضعیت داشتهاست و شاخص های غنای جک نیف و تنوع سیمپسون، شانون ونیز و برلیون و یکنواختی سیمپسون در مراتع با وضعیت فقیرکاهش یافته است. بنابراین شاخص های تنوع و غنا ویکنواختی می توانند مفسر های خوبی برای ارزیابی وضعیت اکوسیستم باشند.کلیدواژه ها
وضعیت مرتع ، تنوع ، غنا ، یکنواختیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.