کارایی روش سطح پاسخ در بهینه سازی شرایط استخراج عصاره از گیاه اسفناج Spinacea oleracea L
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF02_0882
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 422
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران
چکیده
اسفناج با نام علمیSpinacea oleracea Lاز سبزی های مهم خانواده چغندریان است که بومی مناطق مرکزی آسیا وبه احتمال قوی ایران است. این گیاه غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله بتاکاروت ن و لوتئین است که این دو ترکیبخاصیت آنتی اکسیدانی داشته و ضد سرطان هستند. در این پژوهش، جهت بهینه سازی فرآیند استخراج عصاره متانولی 80درصد (حجمی- حجمی) اسفناج با نام علمیSpinacea oleracea L. به دو روش غرقابی و فراصوت با کمک 2 فاکتور زمان 3/79و10و25و40و46/21دقیقه و دما1/72و10و50و30و58درجه سانتی گراد) با استفاده از روش سطح پاسخ و نرم افزارDesign Expertصورت گرفت. این طرح از طریقBox- Behnkenدر پنج سطح با 13 آزمون انجام شد. نتایج حاصل از آنالیز توسط برنامهRSMبه منظور استخراج بیشتر عصاره حاکی از آن بود که شرایط بهینه برای استخراج عصاره از اسفناج زمان 40 دقیقه و دما 50 درجه سانتی گراد می باشد. تحت این شرایط میزان بازده استخراج عصاره68/52میلی گرم عصاره به ازای یک گرم از پودر اولیه می باشد. در بررسی نتایج و روند نمودارها دما به عنوان مؤثرترین فاکتور شناسایی شد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان بیان کرد که استفاده از روشهای نوین در استخراج عصاره اسفناج در مقایسه با روش متداول استخراج کارایی بالاتری دارد و باعث صرفه جویی در مصرف وقت و انرژی می گردد.کلیدواژه ها
استخراج، اسفناج، بهینه سازی ، فراصوت، سطح پاسخمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.