ضرورت ارائه خدمات کشاورزی تحت وب در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0869
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اسماعیلی اول

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا محبوبی

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه ترویج و آموزشکشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اسماعیل شهبازی

استاد گروه آبادانی روستاها، پارک علمی-تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی

اسماعیل کرمی دهکردی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان

چکیده

با ظهور اینترنت و به ویژه پیدایش شبکه جهانی وب، انقلابی گسترده در زمینه برقراری ارتباطات و ارائه خدمات در بخشهای مختلف رخ داده است. اینترنت به عنوان یک پدیده جهانشمول امکان و فرصتی را برای سازمانها، موسسات و کاربرانفراهم میکند که بتوانند تمام اطلاعات و خدمات مورد نیاز خود را هر زمان و هر کجا و به هر میزان که بخواهند دریافت کنند. به کارگیری فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، خدمات ترویج کشاورزی را متنوع تر و کارآمدتر میکند و این امر منجربه تحول پارادایمهای ترویج کشاورزی و توسعه گردش اطلاعات متکثرگرایانه و جایگزینی آن با روند خطی مبادله اطلاعاتشده است و اشکالی از فضاهای اجتماعی اطلاعاتی پدیدار گشته که بر اساس آن کارگزاران ترویج و کشاورزان بیشتر قادر میشوند به هر اطلاعاتی که نیاز دارند دسترسی یابند. این فناوریها اعم از سنتی و یا نوین به جوامع روستایی و کشاورزیاین امکان را میدهند که تولید، درآمد و استانداردهای زندگی خود را بهبود بخشند و به عنوان ابزاری مهم در توانمندسازی افراد و جوامع برای افزایش کارآیی و فعالیت آنها تلقی میگردد و کشاورزان را در تصمیمگیریهای بهموقع ازطریق دسترسی به اطلاعات ضروری یاری میرساند. این تحقیق بر اساس مطالعات کتابخانهای، مرور منابع داخلی و خارجی و با هدف بررسی اهمیت، ضرورت و جایگاه ارائه خدمات مبتنی بر وب در نظام ترویج کشاورزی ایران به انجام رسیده است

کلیدواژه ها

ترویج کشاورزی، خدمات تحتوب، وبسایت کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.