تأثیر بیوتکنولوژی بر مسیر تولید متابولیتهای ثانویه به منظور افزایش کیفیت مواد غذایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0865
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده حسن پورامنیه

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایعغذایی، دانشگاه رامین اهواز.

آرمان اسکندری شهرکی

دانشجوی دکتری اصلاح نباتات، دانشگاه گیلان.

مهران فلک ناز

دانشجوی دکتری اصلاح نباتات، دانشگاه گیلان.

چکیده

متابولیتهای ثانویه گیاهی نقش مهمی در ایجاد کیفیت مواد غذایی )رنگ، طعم و بو( مختلف دارند. همچنین رنگ گیاهان زینتی و گلبرگ گلها که مهمترین خاصیت این دسته از گیاهان است، توسط متابولیتهای ثانویه ایجاد میشود. بسیاری ازمتابولیتهای ثانویه نیز برای تولید دارو، رنگ، حشرهکشها، طعمدهندههای غذایی و عطر استفاده میشوند. به دلیل کاربردهای فراوان، متابولیتهای ثانویه موضوع جالبی برای تحقیقات اصلاح نباتات از طریق فنون ملکولی و مهندسی ژنتیکمحسوب میشوند. در ده سال گذشته تحقیقات چندانی در ارتباط با متابولیتهای ثانویه انجام نشده است. مانع بزرگ در انجام این تحقیقات،اطلاعات اندک از مسیرهای تولید زیستی متابولیتهای ثانویه و برهمکنش آنزیمهای درگیر در این مسیر میباشد. همچنین تعداد معدودی از ژنهای مربوط به متابولیتهای ثانویه در دسترس میباشد. در این تحقیق با توجه به اینکه متابولیت های ثانویه نقش مهمی در افزایش کیفیت مواد غذایی دارند سعی شده تا ابتدا مسیر تولید متابولیت های ثانویه بررسی و سپس هدف مهندسی ژنتیک از مطالعه این مسیرها نیز بررسی شود

کلیدواژه ها

متابولیت ثانویه کیفیت مواد غذایی مسیر تولید مهندسی ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.