بحران آب در ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF02_0447
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3162
نویسندگان
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده
آب یکی از بزرگترین چالش های قرن حاضر بشریت است که می تواند سرمنشاء بسیاری از تحولات مثبت و منفی جهان قرارگیرد .خلاءبین توان تامین آب و شدت تقاضا ، بحران آفرین است.هنگامی که این عدم تعادل با مجموعه راهکارهای مدیریتی قابلمهار نباشد، زبان مفاهمه در بخش آب مبدل به زبان مخاصمه خواهد شد چه در بعد محلی، منطقه ای وملی و چه در بعد جهانی . پیش بینی ها نشان می دهد کشورهایی با درآمد سرانه کم و تنش آبی زیاد که ۷ میلیارد نفر در جهان را تا سال ۰۲۰۲ شامل می شود،اولین قربانیان بحران آب خواهند بود. این پیش بینی ها بر اساس شاخص های بین المللی انجام شده است که از جمله آنها می توان به شاخص فالکن مارک و شاخص سازمان ملل اشاره کرد که به ترتیب سرانه آب کمتر از ۰۲۲۲ مترمکعب در سال و برداشت بیش از ۲۴% از منابع آب تجدید شونده را معرف بحران آب دانسته اند. منابع آبی در ایران به عنوان کشوری که بخش عظیمی از پهنه سرزمینی آن بر روی کمربند خشک و نیمه خشک واقع شده، از اهمیت خاصی برخوردار است . روند تغییرات اقلیمی سبب شده که تکرار دورههای خشکسالی در کشور طی سال های اخیر افزایش یابد . با طولانی ترشدن مدت خشکسالی، بخش کشاورزی با چالش های جدی مواجه شده و لزوم برنامه ریزی های مناسب مبتنی بر پتانسیل های آبی را بیش از پیش روشن کرده است . با توجه به روندتغییرات اقلیمی در جهان، باید به مباحث آب در کشور توجه جدی کرد . شرایط اقلیمی جهان دیگر به گذشته بازنخواهد گشتبنابراین باید خود را با شرایط جدید منطبق کنیم . کشورهایی که میزان بارندگی بیشتری نسبت به ایران دارند از منابع آبی خود به مراتب بیشتر محافظت کرده و حجم منابع را به شکل جدی پیگیری می کنند . متاسفانه ایران به عنوان کشوری خشک از این چالش جهانی غفلت کرده است و اگر به بهبود راندمان آب در کشور توجه جدی نشود به طور حتم در آینده دچار بحران خواهیم شد . لذا در این بررسی ضمن اشاره ای کوتاه به امکانات بالقوه منابع آب، وضعیت بحرانی آب و عوامل زمینه ساز آن درکشور ،به چالش های مدیریت آب و راهکارهایی در جهت جلوگیری از بحران می پردازیمکلیدواژه ها
بحران آب، منابع آب ،عرضه و تقاضای آبمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.