بررسی تاثیر نوع و زمان مصرف کودهای مایع بر ویژگی های کیفی برنج راتون (رقم طارم)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حبیبی

کارشناس ارشد زراعت دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

نوراله خیری

دانشجوی دکتری زراعت دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و

مسعود جوکار

کارشناس ارشد زراعت دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مرتضی نصیری

استادیار و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور- معاونت مازندران (آمل)

چکیده

به منظور بررسی تاثیر نوع و زمان مصرف کودهای مایع بر ویژگی های کیفی برنج راتون رقم طارم ، آزمایشی در سال زراعی 1389 در مزرعه معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور واقع در آمل بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار اجرا شد.فاکتور اصلی شامل زمان مصرف کود های مایع در سه سطح T1پنجه زنی +تشکیل خوشهT2تشکیل خوشه +مرحله گلدهی t3پنجه زنی +تشکیل خوشه +گلدهی و فاکتورفرعی شامل کودهای مایع تولید شده درشش سطح F1بیوفول پتاسیمF2بیوفول فسفرF3رشدمخصوص برنج F4روی مهروزان F5 میکروکامل مهرورزان F6بیوفول پتاسیم +بیوفول فسفروF7 شاهد بوده است. نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثرات متقابل نوع و زمان مصرف کودهای مایع بر صفت طول دانه پس از پخت در سطح احتمال 1 درصد معنی دار گردیده است و بر سایر صفات کیفی اثر معنی داری نداشته است. تحت اثرات متقابل نیز، طویلترین دانه پس از پخت در زمان T2 تشکیل خوشه+مرحله گلدهی) و مصرف کود بیوفول پتاسیم12/96 حاصل شد.

کلیدواژه ها

راتون، برنج، کود، نوع و زمان مصرف، کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.