بررسی امکان تغذیه مصنوعی در بستر رودخانه کرج
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF02_0107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 877
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه اراک
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه اراک
دانشجوی دکتری آبیاری دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
در این مقاله امکان تغذیه مصنوعی در بستر رودخانه کرج در حدفاصل بند بیلقان تا معادن شن و ماسه موردبررسی قرار گرفته است. بدین منظور با استفاده از چاهکهای پیزومتری حفر شده در دشت مورد بررسیمشخص شد که افت زیاد سطح آب زیرزمینی در سالهای اخیر وجود داشته است. برای توجیه وجود حجم کافی آب برای تغذیه در بستر رودخانه، آمار 11 سال اخیر مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید که بهطور میانگین سالانه بیش از 92 میلیون متر مکعب آب از ناحیه مورد نظر می گذرد. برای تعیین میزان نفوذپذیری سطحی بستر رودخانه، دو حوضچه آزمایشی نفوذ احداث گردید. بر اساس نتایج آزمایشهای انجامشده، پس از یک دوره سه هفتهای، نفوذی بیش از 103 لیتر در ثانیه در هکتار اندازه گیری شد. با توجه به مساحت 150 هکتاری بستر موجود، روزانه بیش از1/3میلیون متر مکعب قابلیت نفوذ و تغذیه وجود داردبرای تعیین امکان انتقال آب سطحی به آبهای زیرزمینی، مقاطع زمینشناسی و لایهبندی خاک مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به عدم وجود لایه های رسی با نفوذ کم و همچنین قابلیت انتقال بیش از 6 متر در روزسهولت پیوستن آب سطحی به آبهای زیرزمینی تایید گردید. نهایتا برای طراحی بندهای عرضی و تعیین مکان و ارتفاع بندها از روش روندیابی و نرم افزار هک-رس استفاده شدکلیدواژه ها
تغذیه مصنوعی، بستر رودخانه، نفوذپذیری، بندهای عرضی، روندیابی سیلمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.