بررسی تاثیر محلول پاشی عناصر روی، آهن و منگنز بر وزن تر و خشک میوه و پوست میوه نارنگی ژاپنی Citrus reticulata میاگاوا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید قایخلو

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

شهرام صداقت حور

دانشیار گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

برای کسب حداکثر محصول با کیفیت مطلوب، دسترسی به حد مطلوب عناصر غذایی ضروری است. از این جهت برآوردمقدار کود مورد نیاز از مسائل اصلی علم تغذیه گیاهی می باشد که به روش های مختلف انجام می شود . از میان کلیه عناصرغذایی مورد نیاز مرکبات، منگنز، روی و آهن از اهمیت ویژه ای برخوردار است که باغداران ناگزیرند هر ساله مقدار قابل توجهی از کودهای حاوی این عناصر را در اختیار درختان قرار دهند، محلول پاشی این عناصر از مهمترین برنامه کودی برایمرکبات در ایران به شمار میرود. بر این اساس تحقیق حاضر برای تعیین بهترین منبع محلول پاشی کودهای منگنز، روی وآهن روی درختان نارنگی ژاپنیCitrus reticulataمیاگاوا جهت رسیدن به حداکثر محصول در واحد سطح با بالاترین کیفیت می باشد. این مطالعه در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 8 تیمار با نسبت های مختلف از سه منبع عناصرمیکرو (کلات منگنز 32 %، کلات روی 25 % و کلات آهن 13 %) جهت محلول پاشی انجام شد. محلول پاشی طی دو مرحله و هر کدام در سه غلظت متفاوت، با توجه به مقدار عنصر مورد نظر در هر کود، بر روی درختان صورت گرفت در این مطالعهوزن تر و خشک میوه، وزن تر و خشک پوست میوه اندازه گیری شد. نتایج بدست آم ده از تجزیه آماری حاکی از تفاوتمعنی داری بین منابع مختلف کودی در ارتباط با وزن تر و خشک میوه و عدم معنی داری بر روی وزن تر و خشک پوست میوه بوده است. نتایج نشان داد که، مصرف کود های روی، آهن و منگنز به صورت مکمل بهترین عملکرد را در مقایسه با سایرتیمار ها بر روی صفات اندازه گیری شده ی میوه داشت و مصرف کودی این عناصر به صورت مکمل در زمان کوددهی ریزمغذی ها برای درخت نارنگی ژاپنیCitrus reticulataتوصیه می شود.

کلیدواژه ها

نارنگی، ریز مغذی، محلول پاشی، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.