کنترل تلفیقی بیماری سفیدک داخلی پیاز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین عبدالله پور

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی

جواد سلطانی کاظمی

دانشجوی دکترای اکولوژی گیاهان، دانشگاه همدان

بیژن تاجوند

کارشناسی ارشد حشره شناسی، مدیر جهاد کشاورزی گتوند

حسین شوهانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حشره شناسی

چکیده

زراعت پیاز با سطح زیر کشت 5000 هکتار یکی از مهمترین سبزیجات در استان خوزستان می باشد که عمدتاً در شهرستان های دزفول، اندیمشک، رامهرمز، بهبهان، گتوند و ... کشت می گردد. نام علمی پیازAllium cepa است و از خانواده سوسنی هاLiliaceaاست. یکی از بیماری های مهم پیاز، سفید داخلی یا دروغی است که در بعضی از سال ها باعث کاهش عملکرد محصول تا حدود 50 درصد از مزارع می گردد. در سال زراعی 9-1392 یک مزرعه پیاز در شهرستان گتوند انتخاب شد و در آن نقشه طرح در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4تکرار اجرا و کلیه ی مراحل کاشت و داشت طبق عرف منطقه انجام شد. در این پژوهش از تریکودرمین، قارچ کش رورال تی اس، قارچ کش فلینت، پتاسیم فسفیتMono & Di-Potassium Phosphite) اکسیکلرورمس و اختلاط قارچ کش رورال تی اس + پتاسیم فسفیت و همچنین قارچ کش فلینت + پتاسیم فسفیت استفاده شد. ده روز پس از سم پاشی تعداد 25 بوته پیاز بطور کاملاً تصادفی از هر تکرار انتخاب و ارزیابی از بوته ها بر اساس رتبه بندی داک صورت گرفت. تجزیه واریانس دادهای ده روز بعد از سم پاشی توسط نرم افزار SASبا دستور ANOVA نشان داد اختلاف معنی دار بین سموم استفاده شده وجود دارد. نتایج به دست آمده نشان داد که سموم اکسی کلرورمس و فلینت نسبت به دیگر سموم، دارای قدرت کنترل و معالجه بیشتری نسبت به این بیماری هستند.

کلیدواژه ها

پیاز، سفید داخلی، تریکودرمین، فلینت، پتاسیم فسفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.