بررسی و تحلیل کارایی فنی، تخصصی و اقتصادی تولید ذرت علوفهای در شهرستان میانه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1006
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اقتصاد کشاورزی، واحد ، دانشگاه آزاد اسلامی ایران

علی شهنوازی

سمت استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

لورنس انویه تکیه

سمت استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر تحلیل وضعیت کارایی فنی، تخصیصی و اقتصادی تولید ذرت علوفهای در شهرستان میانه بود. آمار و اطلاعات تولید این محصول از 45 بهرهبردار مربوط به فصل زراعی2-1391 جمع آوری شد. ابزار جمعآوری داده - های مورد نیاز پرسشنامه بود که با مراجعه مستقیم و مصاحبه با بهرهبرداران به روش تصادفی ساده تکمیل شد. به منظوراندازه گیری کارایی از روش تحلیل پوششی دادهها بر مبنای الگوی نهادهگرا استفاده شد. محاسبه انواع کارایی با استفاده از نرم افزار 2.1Deapانجام شد. کارایی فنی کل در برگیرنده کارایی مقیاس و کارایی مدیریتی بود. میانگین کارایی مقیاس برای بهرهبرداران مورد مطالعه 78/1درصدومیانگین کارایی مدیریتی 94/1درصد به دست آمد. میانیگن کارایی فنی73/5درصد بود. کارایی اقتصادی نیز دربرگیرنده کارایی تخصیصی و کارایی فنی کل بود. میانگین کارایی اقتصادی برای بهره برداران مورد مطالعه502/درصد و میانگین کارایی تخصیصی66/9درصد بود. حداکثر کارایی فنی 94/5درصد در سطح سطح زیر کشت 4 هکتار و بیشتر، حداکثر کارایی تخصیصی89/6درصد در سطح زیر کشت4-3هکتار و حداکثر کارایی اقتصادی72/7درصد در سطح زیر کشت 4 هکتار و بیشتر مشاهده گردید. با توجه به نتایج فوق بهرهبرداران مورد مطالعه باسطح فعلی نهادهها میتوانند میزان تولید را26/5درصد و میزان هزینههای تولید را تا33/1درصد کاهش داده و از این طرق کارایی اقتصادی تولید ذرت علوفهای را در منطقه افزایش دهند

کلیدواژه ها

کارایی، تحلیل پوششی دادهها ، VRS ،CRS ، ذرت علوفهای و شهرستان میانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.