بررسی شرایط اکولوژیک سواحل سجافی هندیجان بر اساس مدل ولچ
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار منابع طبیعی تجدید شونده
- کد COI اختصاصی: SDRNR01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 762
نویسندگان
دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران
دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، دانشکده علوم دریایی، خرمشهر، ایران
دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا،خرمشهر ایران
چکیده
مایوفونا از اجزای پرسلولی کفزیان هستند که بوسیله سایز بدن کوچکتر از 055 میکرو مترمشخص می شوند و از متنوع ترین اجزای بیوتای دریایی محسوب می شوند. آنها بسیار حساس به تغییرات زیست محیطی اند و می توانند سلامت اکوسیستم محلسکونتشان را منعکس کنند. به منظور بررسی سلامت محیط زیست ساحلی ، جوامع مایوفونی از سواحل جذر و مدی منطقه سجافی در شمال غرب خلیج فارس در دو فصل) بهمن ماه 1332 و تیر ماه 1333 جمع آوری گردید. سه ترانسکت عمود برساحل و هر کدام شامل سه ایستگاه در نظر گرفته شد. فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب دما ،شوری، اکسیژن وpH، تنوع وپراکنش مایوفونها و رابطه آنها با یکدیگر در دو فصل سرد و گرم بررسی گردید. در این بررسی 06 گونه مایوفون شناسایی شد که روزنه داران فراوانترین آنها بودند. گونهAmmonia beccariiبا انتشار جهانی ،گونه ی غالب در تمامی ایستگاهها بود. بیشترین تنوع گونه ای شانون'H درفصل تابستان 3/148وکمترین آن درفصل زمستان 1/5 به دست آمد. بیشترین غالبیت سیمپسون درزمستان0/433 و کمترین آن در تابستان0/055 مشاهده گردید. ایستگاه های مورد مطالعه با توجه به مدل ولچ ) 1332 ( ، ازمیزان آلودگی متوسط تا شرایط خوب و عاری از آلودگی برخوردار هستندکلیدواژه ها
مایوفونا ، منطقه سجافی ،شاخص زیستی ،مدل ولچ، خلیج فارسمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.