بررسی تأثیر برنامه اقدام مشترک (نوامبر 2013) بر تحریم های اقتصادی علیه ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
  • کد COI اختصاصی: IECEUS02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت الله مرادیانفر

کارشناس ارشد حقوق بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز

محمدمهدی هوشمند

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز

امید فاتح

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز

چکیده

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 تا کنون آمریکا بارها از ابزار تحریم علیه ایران استفاده کرده است. شورای امنیت نیز در پس برنامه هسته ای ایران چهار دوره تحریم ها را علیه ایران اعمال کرده است، در سالهای 2006، 2007، 2008 و 2010. در هر حال به دنبال مذاکرات پی درپی، ایران و (5+1) بعد از قریب به ده سال از شروع مذاکرات هسته ای بالاخره در نوامبر 2013 به توافقاتی در خصوص برنامه هسته ای ایران دست یافتند. امضاء برنامه اقدام مشترک میان ایران و گروه (5+1) که به عنوان توافق ژنو معروف شده است، گامی بسیار مهم و محکم در جهت لغو تحریم های چندجانبه و یکجانبه علیه ایران به شمار می رود. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا واقعاً این توافق تأثیری بر تحریم های اقتصادی علیه ایران دارد؟ آیا این توافق واقعاً بارحقوقی دارد؟ مسلماً پاسخ به این سوال ها هر چه باشد، منفی نیست. هدف ما از این پژوهش، بطور جزئی بررسی تأثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران و بطور مفصل بررسی نوع و اندازه تأثیر توافق ژنو بر تحریم های اقتصادی علیه ایران است.

کلیدواژه ها

توافق ژنو 2013، برنامه اقدام مشترک، تحریم های اقتصادی، گروه 5+1، برنامه هسته ای ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.