کاربرد نمودارهای تصویرگر در شناسایی شکستگی های مخازن نفت و گاز

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 842

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC02_078

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393

چکیده مقاله:

آنالیز شکستگی های زیرسطحی در بسیاری از جنبه های مربوط به مخازن نفت و گاز از بررسی های زمین شناسی گ رفته تا مدیریت و توسعه مخازن اهمیت زیادی دارند. تکنولوژی های بسیاری در این رابطه مورد استفاده قرار می گیرند که استفاده از نمودارهای تصویرگر در کنار دیگر روش ها به عنوان متداول ترین شیوه جهت این مهم به کار می روند. بر حسب سیستم گل مورد استفاده در حفاری چاه ها از ابزارهای تصویر گر مختلفی جهت شناسایی شکستگی ها بهره برده می شود. در این مطالعه از نتایج بدست آمده از تصویرگرهای UBI و OBMI برای یک چاه در یکی از مخازن جنوب غربی ایران استفاده شده است. مشخص شده است که تصویرگر UBI به دلیل پوشش صددرصد دیواره چاه در مطالعات ژئومکانیک ابزار مفیدیست و به کار بردن آن به همراه ابزار OBMI در تکمیل نتایج بدست آمده مفید واقع می شود. ه مچنی تعداد هشت شکستگی طبیعی با مخصات هندسی از قبیل آزیموت و شیب آن ها نیز مشخص شده است.

نویسندگان

وحید زابلی زاده سی سخت

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت

بهرام سلطانی

دکتری مهندسی نفت، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت

آرش برجسته

دکتری تکتونیک، عضو هیئت علمی- صنعتی، سازمان آب و برق استان خوزستان

حسین طالبی

کارشناس ارشد تکتونیک، شرکت ملی نفت مناطق نفت خیز جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :