بررسی معماری داخلی منازل مسکونی مسلمانان براساس منابع اسلامی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی معماری داخلی و دکوراسیون
  • کد COI اختصاصی: DANESH03_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1067
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رهو

کارشناسی، معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

عظیم شکری

کارشناسی ارشد،جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان

چکیده

طراحی هر محیط متاثر از ارزش ها و عقاید ساکنین آن است؛ زیرا انسان محصور در افکار و عقاید خویش است؛، انسان همواره بر آن بوده که محیط اطرافش را مطابق با افکارش هماهنگ سازد. سبک زندگی هر کس نشانگر نوعی از روحیات و تفکرات و عقاید اوست، پوشیدن فرم خاص لباس و هر چیزی که در مالکیت انسان است به نوعی عقاید او را نمود عینی می بخشد و معماری به عنوان فضای محصور کننده بشر، نمودی مستقیم از این قضیه است. اگر محیطی در خدمت انسان نباشد و موجب منطقه آسایش مادی و معنوی او نشود،کاری عبس است. خداوند حکیم در سوره نحل آیه 12 بیان میدارد که عالم را مسخر انسان نهاده، در سوره روم آیه 30 می فرمایند که انسانها فطرتا مسلمان هستند؛ در سوره حدید آیه 8 اشاره دارد که در مسیر رشد و تعالیش کافیست که پیامبرانی باشند تا فطرت آنها را بیدار و به فعلیت برسانند. در این رهیافت معماری منازل مسکونی مسلمانان می بایست بر گرفته از اصول عقاید اسلامی باشد.،که اسلوب و شاکله اصلی ایدئولوژی فرد مسلمان را به خوبی در معماری داخلی خانه اش تجلی کالبدی ببخشد؛ هدفاز پژوهش پیش رو، که از منابع کتابخانه ای و روش تحلیل-توصیفی با رویکردی کارکردگرایانه است؛ ارائه اصول اولیه و راهکارهای برای طراحی معماری در جهت اسکان انسان مسلمان در منزل مسکونی، به گونه ای که زمینه رشد و کمال او را مهیاء سازد، اصولی چون: محرمیت و محصوریت، عدم اشرافیت و دید مزاحم از بیرون به درون خانه، مهمان پذیری، تزئینات، و..موارد دیگری که بر گرفته از آیات و روایات اسلامی باشد.

کلیدواژه ها

آداب اسلامی ، فضای معماری ، تفکر اسلامی ، ساختمان های مسکونی ، سبک زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.